Το 15′ χορευτικό workout που θα λατρέψεις

Γνώριζες πως η μουσική απο μόνη της έχει φοβερά οφέλη στην υγεία του σώματός σου; Συνδύασέ τη με ένα 15λεπτο workout για την απόλυτη ευεξία.

Πώς η μουσική μάς ωφελεί;

Με βάση αρκετές μελέτες, το σώμα μας φαίνειται πως αντιδράει σε μουσικά ερεθίσματα και σε αυτό παίζουν ρόλο οι διάφορες σωματικές λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα από τη στιγμή που η μουσική θα εισχωρήσει στα αυτιά μας. Οι ήχοι μετατρέπονται σε ερεθίσματα που μεταφέρονται από τα ακουστικά νεύρα στο θάλαμο του εγκεφάλου, ο οποίος είναι ο σταθμός αναμετάδοσης των συναισθημάτων και των αισθήσεων.

Στη συνέχεια ακολουθείται μία διαδικασία, κατά την οποία όταν διεγερθεί ο θάλαμος, δραστηριοποιεί το φλοιό του εγκεφάλου.

Ο φλοιός στη συνέχεια εκπέμπει ερεθίσματα στο θάλαμο, οπότε δημιουργείται ένα κύκλωμα δονήσεων που ενισχύεται όσο διαρκεί η μουσική. Όταν ακούμε μουσική εκδηλώνουμε διάφορες εξωτερικές σωματικές αντιδράσεις, όπως κούνημα του κεφαλιού, των χεριών ή των ποδιών.

Γι’ αυτό σου προτείνουμε με το ρυθμό της μουσικής των 00’s  να ακολουθήσεις το πιο αναζωογονητικό workout που θα οφελήσει τόσο το σώμα σου όσο και το πνεύμα σου!

 

Δες κι άλλα fitness news στο elle.gr

 

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα