Μύθος ή αλήθεια: Η εφίδρωση βοηθά στην απώλεια βάρους; - 4moms

Μύθος ή αλήθεια: Η εφίδρωση βοηθά στην απώλεια βάρους;

Σίγουρα υπάρχει ένα συναίσθημα ικανοποίησης μετά από ένα σκληρό δυναμικό workout που σε αφήνει με μια γερή δόση ενδορφινών και την καλύτερη διάθεση για να συνεχίσεις την ημέρα σου.

Όμως, δεδομένης της πίεσης και της προσπάθειας που βάζεις σε κάθε προπόνηση -ειδικά αυτές τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού- δε γίνεται να μην έχεις αναρωτηθεί, αν η εφίδρωση που συμμετέχει ενεργά σε κάθε σου workout, παίζει κάποιο ρόλο.

Όταν φανταζόμαστε μια «καλή προπόνηση», αυτό που συνήθως έρχεται στο μυαλό είναι το αναψοκοκκινισμένο πρόσωπο, πολύς ιδρώτας και την αίσθηση του επιτεύγματος και της επιτυχίας,

Ωστόσο, είναι πράγματι η εφίδρωση  μια αληθινή ένδειξη για το πόσο λίπος μπορεί να καίμε καθώς προπονούμαστε; Καλέσαμε την επιστήμη να δώσει απαντήσεις επί του θέματος.

Χάνεις βάρος μέσω της εφίδρωσης; Η άποψη των ειδικών

«Ο ιδρώτας είναι ένας δείκτης της ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός σας, όχι της έντασης της λειτουργίας του – αν και αυτά μπορούν να συνδεθούν, παραμένουν διαφορετικά», λέει ο fitness scientist, Harry Aitken.

Όσον αφορά τις φαινομενικές επιπτώσεις στην απώλεια βάρους που φαίνεται να υπολογίζονται στο πόσο ιδρώτα; Δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Η Karen Austin, ιδρυτής της Topaz Fitness Academy, εξηγεί ότι «η εφίδρωση είναι κυριολεκτικά απώλεια νερού αντί απώλεια λίπους, επομένως [οποιαδήποτε φαινομενική απώλεια βάρους] θα είναι προσωρινή – μέχρι το επόμενο ποτήρι νερό».

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

 

Photo by Cottonbro from Pexels

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα