Το ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις καθημερινά αν εργάζεσαι από το σπίτι

Το φθινόπωρο ήρθε και πολλοί από εμάς έχουμε συμβιβαστεί πια πως πρέπει να εργαζόμαστε από το σπίτι. Έχουμε τελειοποιήσει το…ντύσιμο της δουλειάς μας που συμπεριλαμβάνει άνετες φόρμες και athleisure επιλογές και έχουμε κάνει τα απαραίτητα upgrades μας στον χώρο που έχουμε μετατρέψει σε γραφείο.

Αν μένεις σε μικρό σπίτι και δεν έχεις ένα δωμάτιο που είναι «το γραφείο σου», τότε σου έχουμε το ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν τελειώνεις τη δουλειά. Κι αυτό είναι, να μαζεύεις!

Και όμως, το να αφιερώνεις μερικά λεπτά ώστε να κάνεις ένα μικρό συμμάζεμα των αντικειμένων θα σε βοηθήσει να βάλεις ένα πιο ‘ορατό’ τέλος στην εργασιακή σου ημέρα και να χαλαρώσεις.

Μετά το δύσκολο μίτινγκ λοιπόν και αφού έχεις τελειώσει με τα deadlines σου, όταν κλείσεις το λάπτοπ σου αφιέρωσε λίγα λεπτά να μαζέψεις τα ημερολόγια, τα χαρτάκια σημειώσεων, το mouse σου και όλα τα υπόλοιπα.

Με αυτόν τον τρόπο το μυαλό σου θα πάρει το μήνυμα πως «η δουλειά τελείωσε» και θα αρχίσεις να χαλαρώνεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό γιατί πλέον δεν κλείνεις την πόρτα του γραφείου σου και πας στο σπίτι σου, αλλά απλά κλείνεις το καπάκι του λάπτοπ και μεταφέρεσαι στον καναπέ.

Συμμάζεψέ τα τακτοποίησέ τα σε μία γωνιά. Μπορείς να έχεις ένα αποθηκευτικό κουτί δίπλα σου, ώστε όταν τελειώσεις με τη δουλειά να βάλεις τα πάντα εκεί μέσα και με αυτόν τον τρόπο να μην κυνηγάς τα στυλό που κυλούν από το τραπέζι. Αγόρασε το δικό σου work box που θα σηματοδοτεί την έναρξη αλλά και το τέλος της δουλειάς σου.

 

Photo by Georgia de Lotz from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα