Το cardio δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε λίπος, ειδικά γύρω από την κοιλιά, δεν πρόκειται (δυστυχώς) να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Ούτε μπορείτε να μειώσετε συγκεκριμένα το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σας, αν και μπορείτε και θα χάσετε λίπος από αυτήν την περιοχή στοχεύοντας το συνολικό σωματικό λίπος. Η συνεπής διατροφή και η άσκηση παίζουν ρόλο σε αυτό, αλλά είναι αλήθεια ότι ορισμένες προπονήσεις καίνε το λίπος πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από άλλες.

Το Cardio δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσετε λίπος στην κοιλιά

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη προπόνηση για γρήγορη καύση λίπους;

Ίσως νομίζετε ότι είναι το cardio το οποίο αποτελείται από έντονη άσκηση ή αθλητική δραστηριότητα, που προκαλεί ιδρώτα όπως τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι. Παρόλο που το cardio παίζει μεγάλο ρόλο σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποβολής λίπους.

Σύμφωνα με δύο personal trainers, αυτός ο τίτλος πηγαίνει στην προπόνηση αντίστασης, ειδικά σε εκείνα που περιλαμβάνουν κυκλώματα υψηλής έντασης (HIIT).

Ο συνδυασμός διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT) και άσκησης αντίστασης είναι πράγματι αποτελεσματικός, σύμφωνα με την πιστοποιημένη personal trainer Ashley Kelly. Υποστηρίζει σε μια συνέντευξή της στο Popsugar.com πως συνήθως «εκτελείτε ένα σύνολο ασκήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος, χωρίς να έχετε καθόλου ανάπαυση μεταξύ των ασκήσεων».

Είναι μια πολύ απλή φόρμουλα: χτίζετε μυς μέσω προπόνησης δύναμης, είτε με βάρη είτε με ασκήσεις σωματικού βάρους, και μεγιστοποιείτε τον καρδιακό σας ρυθμό κάνοντάς το σε γρήγορα, έντονα κυκλώματα.

Ή όπως λέει ο Angelo Grinceri, FAFS, επικεφαλής προπονητής στο Performix House στη Νέα Υόρκη: «Η προπόνηση με αντιστάσεις με αυξημένο καρδιακό ρυθμό είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσετε λίπος».

Γιατί το HIIT είναι καλύτερο από το καρδιο για κάψιμο λίπους στην κοιλιά; Διάβασε την απάντηση στο elle.gr 

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα