Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για μια υπέροχη χρονιά, σύμφωνα με μία life coach

Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και τα πράγματα φαίνονται κάπως… ζοφερά. Αγωνιζόμαστε να βάλουμε ένα τέλος στην πανδημία, οι ώρες της ημέρας παραμένουν λίγες, η παραλλαγή Omicron έχει εισβάλλει στη ζωή μας και ο μουντός καιρός του χειμώνα σίγουρα δεν βοηθούν να κάνουμε την καλύτερη αρχή για το 2022.

Όμως, υπάρχει ακόμη καιρός για να ξεκινήσουμε τη χρονιά δυναμικά, να αλλάξουμε νοοτροπία και να περάσουμε 12 χαρούμενους μήνες. Χρειάζονται μόνο μερικές αλλαγές για να καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω τις καταστροφικές σκέψεις και να τις αντικαταστήσουμε με μία θετική στάση ζωής.

«Δεκαετίες έρευνας στον τομέα της θετικής ψυχολογίας έχουν δείξει ότι η θετική νοοτροπία μπορεί να βελτιώσει τη σωματική μας υγεία, να μας προστατεύσει από την εξουθένωση, να αυξήσει τις πιθανότητές μας για επιτυχία στη δουλειά και ακόμη και να προσθέσει χρόνια στη ζωή μας», εξηγεί η Sophie Cliff, γνωστή και ως The Joyful coach.

Αφού εργάστηκε στο Τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ σε εταιρείες όπως η Walt Disney και η Hallmark Cards για μια δεκαετία, η Cliff αποφάσισε να επανεκπαιδευτεί στον τομέα της θετικής ψυχολογίας πριν από τρία χρόνια. Τώρα, ως The Joyful Coach, υποστηρίζει τους ανθρώπους προκειμένου να ζήσουν μια πιο «χαρούμενη» ζωή.

«Πιστεύω πολύ ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα», συνεχίζει. «Και το πιο σημαντικό για το κλίμα της εποχής είναι ότι η θετική νοοτροπία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ανθεκτικότητα και την δυνατότητα ανάκαμψης, που σημαίνει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το άγχος και τις δυσκολίες της ζωής».

Τι σημαίνει λοιπόν να είσαι θετικός άνθρωπος; Ενώ μερικοί από εμάς μπορεί να πιστεύουμε ότι βλέπουμε εκ φύσεως το ποτήρι είτε μισογεμάτο είτε μισοάδειο, η Cliff λέει ότι η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία δεν είναι σταθερά χαρακτηριστικά μίας προσωπικότητας.

«Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να γίνουμε πιο αισιόδοξοι αν το θέλουμε», εξηγεί. «Μια άσκηση που μου αρέσει να χρησιμοποιώ με τους πελάτες μου είναι να τους ζητήσω να δουν μια δεδομένη κατάσταση με απαισιόδοξο και αισιόδοξο πρίσμα και να σκεφτούν τι τους κάνει να νιώθουν καλύτερα ή του οδηγοί σε πιο θετικά αποτελέσματα. Συχνά όταν δοκιμάζουν το φακό της αισιοδοξίας βλέπουν τα οφέλη του να κοιτάζουν τη ζωή από τη θετική της πλευρά».

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

 

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα