Στη Γαλλία η αντισύλληψη θα είναι δωρεάν για τις γυναίκες έως 25 ετών

Στην αντίπερα όχθη από τον νόμο του Τέξας, που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και απαγορεύει στις γυναίκες να προβούν σε άμβλωση μετά την 6η εβδομάδα κύησης, φαίνεται να κινείται η Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Olivier Veran, με επίσημη ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως από 1η Ιανουαρίου τα κορίτσια κάτω των 25 ετών δεν θα χρεώνονται για τα ραντεβού με τον γυναικολόγο τους, τις εξετάσεις τους ή άλλες διαδικασίες που συνδέονται με την αντισύλληψη τους.

«Υπάρχει μείωση στη χρήση αντισύλληψης μεταξύ ορισμένων νεαρών γυναικών και κυρίως για οικονομικούς λόγους», δήλωσε ο Υπουργός στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2. «Είναι ανυπόφορο το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη εάν θέλουν, διότι είναι πολύ ακριβή», συμπλήρωσε.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται για εκλογές το 2022. Μέχρι τώρα, το όριο ηλικίας για δωρεάν πρόσβαση στην αντισύλληψη στη Γαλλία ήταν τα 18 έτη.

 

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα