Σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια

Αυτή η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι ιδανική γι’ αυτές τις κρύες ημέρες του Μαρτίου.

Υλικά

200 γρ. τραχανά γλυκό

300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 δαφνόφυλλα1 φλ. κρασί λευκό

2 κ. σ. κονιάκ1 φλ. γάλα

1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα τριμμένη

3 λίτρα νερό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Ρίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
  4. Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην σελίδα www.minervahorio.gr

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα