Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα, σύμφωνα με έναν καρδιολόγο

Το να παρακολουθείς πόσα βήματα κάνεις την ημέρα είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να παρακολουθείς εάν ήσουν ενεργή ή όχι την ημέρα που πέρασε.

Όμως, ίσως είναι καιρός να μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου όταν πρόκειται να εξετάσεις το πλήθος των βημάτων που έκανες. Όχι, δεν εννοούμε να πετάξεις εντελώς τον μετρητή βημάτων, αλλά σύμφωνα με τον Michael Weinrauch, MD, τον Πρόεδρο Καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Overlook στο Summit, δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό από τον αριθμό είναι η ίδια η κίνηση.

«Υπάρχει αυτός ο μαγικός αριθμός που ακούμε πάντα ως στόχος, τα 10.000 βήματα την ημέρα και αυτός είναι ένας καλός στόχος είναι η αλήθεια», λέει ο Δρ Weinrauch. Αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που λαμβάνει υπόψη του με κάθε ασθενή.

Πρώτον, συνιστά στους ασθενείς να κάνουν μια εβδομάδα περίπου με τον νέο μετρητή βημάτων τους για να αποκτήσουν μια αίσθηση του σημερινού επιπέδου φυσικής τους κατάστασης. «Πέρασε την πρώτη εβδομάδα μαθαίνοντας ποια είναι τα βήματά σου, ώστε να έχεις μια βασική γραμμή. Εάν είσαι ήδη πολύ δραστήριος άνθρωπος, 10.000 βήματα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από εφικτά», λέει. «Αλλά αν η καταμέτρηση βημάτων προορίζεται να βοηθήσει στη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης ή στον έλεγχο της, μπορεί να είναι λίγο ακατόρθωτο να ξεκινήσεις με έναν τόσο υψηλό στόχο». Θα πρέπει να υπολογίσεις τι πλήθος βημάτων μπορείς να επιτύχεις κάθε μέρα με συνέπεια και αυτό είναι το σημείο εκκίνησης σου.

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα