Πώς να διατηρήσεις τις φιλίες με τους συναδέλφους σου όταν δουλεύεις από το σπίτι

Ένα μεγάλο «αντίο» είπαμε πέρυσι σε όλες εκείνες τις φορές που γελάσαμε με τους συναδέλφους μας πάνω από το μεσημεριανό μας. Σε εκείνες τις στιγμές που πήγαμε μαζί τους για ποτό μετά τη δουλειά, ή που τραγουδήσαμε happy birthday στο γραφείο. Πλέον, οι σχέσεις μας έγιναν πιο τυπικές και αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό.

Ένα φιλικό περιβάλλον μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά μας και να μας κάνει να ξεκινάμε με καλή διάθεση την ημέρα μας.

Κατά τη διάρκεια του lockdown πολλοί ξεκίνησαν να εργάζονται απο το σπίτι και η τηλεργασία παραμένει σε αρκετούς εργαζόμενους. Τι γίνεται λοιπόν με τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων; Πώς να τις διατηρήσεις;

Θα δοκιμαστούν όπως όλες οι σχέσεις

Στην εποχή της πανδημίας, η επικοινωνία των ανθρώπων δεν είναι πάντα εύκολη. Έτσι, μην περιμένεις η σχέση με τους συναδέλφους σου να είναι διαφορετική. Θα δοκιμαστεί κι αυτή όπως και οι υπόλοιπες στη ζωή σου. Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο χτύπημα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι υπομονή.

Πείτε τα προσωπικά σας

Αντί να σε «καταπιεί» το chat της δουλειάς, οι online συναντήσεις και τα tasks, πάρε λίγο χρόνο ώστε να μιλήσεις με τους συναδέλφους, όπως όταν ήσασταν στο γραφείο. Μπορείτε να απολαύσετε μία κούπα καφέ μαζί πριν το προγραμματισμένο meeting στο zoom, ή λίγο πριν το τέλος της ημέρας να πείτε τα νέα σας.

Κάντε μαζί μία δραστηριότητα

Αντί να περιορίζεστε στα επαγγελματικά τηλεφωνήματα, μπορείτε να κάνετε μαζί μία online δραστηριότητα. Κάποιο μάθημα γυμναστικής, κάποια έξοδο, ή απλά μέσα στο Σαββατοκύριακο να κανονίσετε ένα τηλεφωνικό ραντεβού και να πείτε τα νέα σας.

Το κλειδί για να μην χαθεί η φιλική επαφή είναι να μην αφήσετε τον εργασιακό φόρτο να σας αποξενώσει.

 

Photo by Bench Accounting from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα