Οι λόγοι που θα σε πείσουν να μην εγκαταλείψεις τη γυμναστική σου το καλοκαίρι - 4moms

Οι λόγοι που θα σε πείσουν να μην εγκαταλείψεις τη γυμναστική σου το καλοκαίρι

Με το καλοκαίρι να είναι στο peak του, μερικές φορές μπορεί να είναι αναζωογονητικό να βγαίνεις έξω στη φύση και να κάνεις τη γυμναστική σου σε υπαίθριο χώρο.

Όμως επειδή η θερμοκρασία τείνει να ανεβαίνει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με την υγρασία ίσως το “έξω” να μην είναι πια η πρώτη σου επιλογή.

Αν όμως πιστεύεις στη γυμναστική ως τρόπο ζωής και όχι ως απλό χόμπι, τότε ξέρεις πολύ καλά πως δεν μπορεί να μπει σε παύση λόγω καιρικών συνθηκών. Σίγουρα κάποιο τρόπο θα βρεις για να μην αναγκαστείς να χαλάσεις τη ρουτίνα σου.

Αν το σπίτι σου όμως δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό μέρος, και η ζέστη έξω δε βοηθάει, ακολουθούν 8 λόγοι που θα σε παροτρύνουν να φτιάξεις την τσάντα του γυμναστηρίου σου και να συνεχίσεις να πηγαίνεις ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο!

  1. Η δροσιά

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, το να χρησιμοποιήσεις το χρόνο γυμναστικής σου σε ένα κλιματιζόμενο γυμναστήριο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να νικήσεις τη ζέστη.

Η δροσερή άνεση του γυμναστηρίου μπορεί να σε βοηθήσει να επεκτείνεις την προπόνησή σου το καλοκαίρι και είναι ένα καλό αντίδοτο στις υπερβολικά αποπνικτικές ιδρωμένες υπαίθριες προπονήσεις.

  1. Η βουτιά

Ακόμη κι αν προτιμάς την υπαίθρια προπόνηση, τίποτα δε σε εμποδίζει από το να συνεχίσεις τη γυμναστική σου, κολυμπώντας στην πισίνα του γυμναστηρίου σου. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα απο μια αναζωογονητική βουτιά στο νερό μετά απο μια πλήρη προπόνηση.

  1. Η ησυχία

Περισσότεροι άνθρωποι έξω, να χαλαρώνουν στην παραλία ή να κάνουν διακοπές στις διακοπές σημαίνει λιγότερα άτομα στο γυμναστήριο. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως στο γυμναστήριο θα επικρατεί λιγότερος συνωστισμός και τα αγαπημένα σου όργανα γυμναστικής θα είναι διαθέσιμα άμεσα για εσένα, χωρίς να περιμένεις κάποιον άλλο να τελειώσει τα σετ του.

  1. Μένεις πιστή στο πρόγραμμά σου

Αν επιλέξεις να αφήσεις εντελώς το γυμναστήριο για όσο διαρκεί το καλοκαίρι, θα δεις πως το να μπεις ξανά σε πρόγραμμα το καλοκαίρι θα είναι υπερβολικά πιο δύσκολο απ’ όσο θα ήταν αν διατηρούσες μια τυπική ρουτίνα γυμναστικής και για τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον το να χτίζεις συνεχώς για να φτάσεις στους στόχους σου θα σου αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

 

Διάβασε ακόμα 4 λόγους στο elle.gr

 

Photo by Meghan Holmes from Unsplash

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα