Οι 3 βασικοί λόγοι που δεν μακραίνουν γρήγορα τα μαλλιά σου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μακριά και λαμπερά μαλλιά αποτελούν την ιδανική βάση για να δημιουργήσουμε πολλά και διαφορετικά χτενίσματα.

Ωστόσο γνωρίζουμε καλά πως το να αποκτήσουμε το μάκρος των ονείρων μας ή το να διατηρήσουμε τα μακριά μας μαλλιά υγιή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Κάπως έτσι, προκειμένου να καταλάβουμε γιατί οι προσπάθειες μας να αποκτήσουμε το επιθυμητό μάκρος δεν αποδίδουν, αναζητήσαμε τις αιτίες που πιθανότατα μας κρατούν μακριά από το hair-look των ονείρων μας.

Έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων

Όταν θέλουμε να αποκτήσουμε λαμπερά και μακριά λαμπερά μαλλιά, η διατήρηση της καλής διατροφής είναι επιτακτική. Μάλιστα, σύμφωνα με τους διατροφολόγος πρέπει να βεβαιωθούμε ότι στοχεύουμε σε τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε ιώδειο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β, ωμέγα 3 και σίδηρο. Ιδανικά μπορούμε να κάνουμε μια εξέταση αίματος για να εντοπίσουμε τυχόν ανεπάρκειες και να στοχεύσουμε μετά στα κατάλληλα συμπληρώματος διατροφής, σύμφωνα με τη καθοδήγηση του γιατρού μας.

Επιπλέον τα καλά λιπαρά και οι πρωτεΐνες είναι ιδανικά στοιχεία για να εξασφαλίσουμεμακριά μαλλιά. Τα αμινοξέα της πρωτεΐνης χτίζουν δυνατά κύτταρα της τρίχας, ενώ τα καλά λιπαρά θρέφουν αυτά τα κύτταρα, κάνοντας τα μαλλιά μας να φαίνονται λαμπερά. Τέλος ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η βιταμίνη C, καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο διατηρεί τα μαλλιά πυκνά και δυνατά.

Πλούσιες πηγές βιταμίνης C περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, η πιπεριά οι φράουλες και τα χόρτα.

Υπερβολική έκθεση σε θερμότητα και σε χημικές ουσίες

Σίγουρα το καθημερινό styling με εργαλεία, που εκπέμπουν θερμότητα, δεν βοηθούν τα μαλλιά μας να μακρύνουν.

Σε αυτό οφείλονται και οι σπασμένες άκρες , οι οποίες μας κρατούν μακριά από την υγιή όψη των μαλλιών μας, αλλά και από το επιθυμητό μάκρος. Επιπλέον και η έλλειψη της απαιτούμενης υγρασίας, η οποία πολλές φορές οφείλεται σε χημικές ουσίες μπορεί να οδηγήσει σε θραύση.

Είναι σημαντικό να επιλέγουμε προϊόντα και βαφές που προστατεύουν τα μαλλιά μας και ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως και η απαραίτητη ποσότητα νερού σε ημερήσια βάση είναι το Α και το Ω.

Διάβασε στο elle.gr ακόμα έναν λόγο που δεν μακραίνουν γρήγορα τα μαλλιά σου

 

Photo by Ayo Ogunseinde from Unsplash

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα