Βελουτέ κουνουπιδιού με λάδι τρούφας

Για 6-8 άτομα

Υλικά

  • 2 κουνουπίδια
  • 2 κ.σ. λάδι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο γάλα
  • μπέϊκον ψημένο στο φούρνο
  • λάδι τρούφας
  • κομμάτια ψωμιού ψημένα στο φούρνο με λίγο λάδι και αλάτι ή τηγανισμένα σε βούτυρο με σκόρδο.
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°c.
  2. Βάλτε το κουνουπίδι σε ένα ταψί, βάλτε λίγο λάδι από πάνω και αλάτι. Αφήστε το να ψηθεί στο φούρνο για 30′
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και το κουνουπίδι.
  5. Κατόπιν βάλτε το ζωμό και λίγο γάλα.
  6. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το μισό κουνουπίδι.
  7. Περάστε τη σούπα από το ειδικό μίξερ χειρός για σούπες ή εάν δεν έχετε από ένα μούλτι για να γίνει κρεμώδης.
  8. Το κουνουπίδι που αφαιρέσατε κόψτε το σε μικρά κομματάκια και βάλτε το πάλι μέσα στην κρεμώδη σούπα.
  9. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το μπέϊκον που ψήσατε και το λάδι τρούφας για να σερβίρετε.

via

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσσηhttps://www.4moms.gr
Επικοινωνούμε όταν μοιραζόμαστε ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα