Μία νόστιμη μαρμελάδα καρπούζι

Ο Ιούνιος βρίσκεται ήδη στα μισά του και τα πρώτα καρπούζια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Τι θα έλεγες να φτιάξεις μία μαρμελάδα καρπούζι; Το newsbeast.gr, έχει την καλύτερη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε.

Υλικά

2 φλ. τσαγιού καθαρισμένο καρπούζι

1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού

2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

6 κ. σ. πηκτίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα τo καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και ανακατέψτε.

Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατέψτε αμέσως για να διαλυθεί.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά λεπτό σταδιακά.

Τοποθετήστε σε γυάλινα βάζα απευθείας από την κατσαρόλα και αποθηκεύστε. Στο ψυγείο διατηρείται έως και ένα μήνα.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα