Η πάστα φλώρα του Στέλιου Παρλιάρου θα σε ξετρελάνει

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται μέσω του site του μία συνταγή για πάστα φλώρα που σίγουρα θα σε ξετρελάνει. Το αγαπημένο γλυκό είναι εύκολο και πολύ νόστιμο.

Προετοιμασία: 25’

Μερίδες: 6

Ψήσιμο: 45’-50΄

Υλικά:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για πασπάλισμα
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο
  • 1 τεμ. αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. μαρμελάδα (π.χ. βατόμουρο, φράουλα, φρούτα του δάσους, κτλ.)

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.

Τα ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί διαστάσεων 20 x 20 εκ. κρατώντας λίγη κατά μέρος για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας, την οποία βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει.

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια.

Τοποθετούμε τα μισά πάνω στην πάστα φλόρα διαγωνίως, αφήνοντας ίσες μεταξύ τους.

Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα μισά κάθετα προς τα προηγούμενα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα