Γρήγορο μπριάμ στο τηγάνι - 4moms

Γρήγορο μπριάμ στο τηγάνι

Υλικά
  • 4 κολοκύθια μικρά, σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες μικρές, σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε κύβους
  • 2 ντομάτες, σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Διαδικασία

Μέσα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο στο λίπος του μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε ζεστό σ’ ένα πιάτο σκεπασμένο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ -αφού πρώτα τον αραιώσετε σε δύο κουταλιές της σούπας νερό- λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 6-7 λεπτά.

Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού και ρίχνετε το λουκάνικο. Χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό αφήνετε να πιει τα υγρά του, μαγειρεύοντας για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή της Tina Webb στην σελίδα olivemagazine.gr
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα