Φριτάτα με καλαμπόκι, πατάτες και γραβιέρα - 4moms

Φριτάτα με καλαμπόκι, πατάτες και γραβιέρα

Η φριτάτα της Εύας Μοναχάρη είναι γιάμι και οι συμβουλές της θα κάνουν σίγουρα την διαφορά.

Για να φτιάξουμε την τέλεια φριτάτα:
– Επιλέγουμε αυγά ελευθέρας βοσκής και αν είναι δυνατό βιολογικά αυγά

– Χτυπάμε τα αυγά πάρα πολύ καλά, όσο πιο καλά αναμειχθούν τα αυγά τόσο αφράτη θα είναι η φριτάτα

– Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και ιδανικά με βαρύ πάτο και καπάκι, και πάντα σε χαμηλή φωτιά ψήνοντας την κατ΄αυτό τον τρόπο θα γίνει μοναδικά ζουμερή και δεν χρειάζεται γύρισμα

– Η φριτάτα μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο αλλά προτείνω να σιγομαγειρευτεί στο τηγάνι σε γκάζι ή ηλεκτρική εστία

-Τα toppings μπορούν να δώσουν κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις στη φριτάτα, δοκίμασε τυριά, γιαούρτι, αλλαντικά, μυρωδικά κτλ

Υλικά

6 αυγά
250 γρ. πατάτες βρασμένες
1 κολοκυθάκι
200 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
150 γρ. γραβιέρα γλυκιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. μαντζουράνα ή θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι
4-5 ντοματίνια
Φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

1. Με ένα πιρούνι “σπάμε” τις πατάτες και κόβουμε το κολοκυθάκι σε κυβάκια.

2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη μαντζουράνα, προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.

3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα τριμμένη και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

4. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 12-15’, ανάλογα πόσο ζουμερή θέλουμε τη φριτάτα εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C.

5. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αβοκάντο, καλαμπόκι και ντοματίνια.

Thank you funkycook.gr

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα