Είσαι σίγουρη πως βράζεις σωστά τα μακαρόνια;

Ποιος δε λατρεύει τα μακαρόνια και τα ζυμαρικά; Ειδικά αν έχεις μικρό παιδί, σίγουρα έχεις περάσει τη φάση που δε θέλει να τρώει τίποτε άλλο εκτός από αυτά και εμείς σου έχουμε την τέλεια πρόταση για να τα βράσεις αλλά και να τα διατηρήσεις.

Συμβουλές για το σωστό βράσιμό τους

Αρχικά, η κατσαρόλα χρειάζεται να έχει νερό λίγο πάνω από τη μέση της και μόλις το νερό βράσει βάλε λίγο αλάτι, πριν τα ζυμαρικά.

Αν ετοιμάζεις ταλιατέλες, σπαγγέτι, χυλοπίτες κλπ, τότε να τα ανακατεύεις καλά ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Ο γενικός κανόνας για το βράσιμο είναι 10’, όμως πάντα να συμβουλεύεσαι τη συσκευασία του αντίστοιχου προϊόντος καθώς κάποια ζυμαρικά θέλουν λιγότερο ή περισσότερο χρόνο.

Αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε λίγο αργότερα (πχ.σε ένα σουφλέ) τότε μπορούμε να τα προβράσουμε στο 80% του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε χωρίς να ρίξουμε νερό, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα μαχαίρι άνοιξε τρύπες ώστε να φύγει η θερμότητα και μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου βάλε τα στο ψυγείο. Όταν θες να τα χρησιμοποιήσεις ξανά, τα βράζεις απλά στον υπόλοιπο προβλεπόμενο χρόνο τους.

 

Photo by Rebeca G. Sendroiu from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα