Δροσιστική ρεβιθοσαλάτα με φέτα - 4moms

Δροσιστική ρεβιθοσαλάτα με φέτα

Τα όσπρια ως σαλάτες είναι πάντα μία δροσερή, αλλά και υγιεινή, επιλογή.

Αυτή η ρεβιθοσαλάτα με φέτα του Γιάννη Λουκάκου θα παρατείνει για λίγο ακόμα το καλοκαίρι σου.

Μερίδες: 4

Υλικά

Για τη σαλάτα

700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα

140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ

140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες

60 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. χυμός λεμόνι

50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι

20 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

500 γρ. ρεβίθια

100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

70 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες

αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
  • Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, τα λαχανικά και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.
  • Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός. Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές).
  • Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα