Αυτά τα pancakes με γλυκοπατάτα είναι ιδανικά για ένα brunch στο σπίτι

Το Σαββατοκύριακο έρχεται και εσύ σκέφτεσαι ήδη πως θέλεις να απολαύσεις τα ήσυχα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής με την οικογένειά σου.

Ο Γιώργος Τσούλης δίνει μία ιδέα για brunch που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Αυτά τα pancakes με γλυκοπατάτα είναι νόστιμα και σίγουρα θα εκτιμηθούν πολύ αν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι λάτρεις της γλυκοπατάτας.

Tip: Αν αφήσεις το μείγμα μία ημέρα στο ψυγείο θα βγει πιο αφράτο το pancake.

Τεμάχια: 8

Yλικά

350 γρ. πουρέ γλυκοπατάτας

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

250 ml γάλα

2 αυγά, χωρισμένο το ασπράδι με τον κρόκο

3 κ.σ. σιμιγδάλι

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ηλιέλαιο

½ κ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα:

Σιρόπι σφενδάμου

Φράουλες

Blueberries

Εκτέλεση
  • Αδειάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τον πουρέ γλυκοπατάτας, το γάλα, το κρόκο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα χειρός, ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε μέσα τη μαρέγκα και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενωθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
  • Ψήνουμε το pancake και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
  • Σερβίρουμε ζεστά με φρούτα και σιρόπι σφενδάμου.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα