Σούπα η θαυματουργή

Ο καιρός άλλαξε και το κρύο είναι εδώ πια. Μήπως ο οργανισμός σας ζητάει υδατάνθρακές; Είναι λογικό γιατί σας δίνουν ενέργεια. Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι σας «φορτώνουν» με κιλά και πόντους σε ανεπιθύμητες περιοχές. Πως μπορείτε, λοιπόν, να αντικαταστήσετε τους υδατάνθρακες με κάτι που θα σας δώσει ενέργεια και θα σας γεμίσει το στομάχι; Η απάντηση είναι σούπες. Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν φάτε σούπα πριν από ένα γεύμα θα φάτε λιγότερο από το φαγητό σας. Επίσης εάν αντί για ένα καφέ latte το μεσημέρι πιείτε μια ελαφριά σούπα θα σας γεμίσει μέχρι την ώρα του βραδυνού με λιγότερο από 30 θερμίδες.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια βάση για σούπα στην οποία μπορείτε να προσθέσετε σχεδόν όποιο λαχανικό θέλετε και το αποτέλεσμα να είναι μια μαλακή, κρεμώδης σούπα την οποία μπορείτε, επίσης, να καταψύξετε. Μπορείτε να την γαρνίρετε με γιαούρτι, μαϊντανό, ζεστά κρουτόν, παρμεζάνα ή ότι άλλο σας αρέσει.

Η συνταγή που προτείνουμε είναι για 6 άτομα και ο χρόνος προετοιμασίας 15’.

Υλικά:

1 κ. σούπας βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λαχανικά της αρεσκείας σας

1 κούπα νερό

4 κούπες ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών

1 κ. σούπας χυμό λεμόνι

¼ κρέμα γάλακτος (προαιρετικό)

αλάτι, πιπέρι

Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλακαι προσθέστε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά έως ότου το κρεμμύδι είναι μαλακό και διάφανο. Προσθέστε το νερό και το ζωμό και τα λαχανικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα ή σε μικρά κομμάτια. Σκεπάστε και αφήσετε να βράσουν τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά).

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χρησιμοποιήστε το ειδικό πολτοποιητή χειρός για σούπες για να πολτοποιήσετε τα υλικά. Εάν θέλετε πιο βελούδινη υφή μπορείτε να περάσετε τη σούπα σας από σίτα. Προσθέστε γαρνιτούρα και η σούπα σας είναι έτοιμη

Οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές. Σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να μην είναι οι σούπες σας βαρετές.

Πατζάρι: Για λαχανικό επιλέξτε πατζάρια, προσθέστε θυμάρι, ¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού αντί λεμόνι και 1 κ. σούπας ξύσμα από πορτοκάλι.

Μπρόκολο: Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και γαρνίρετε με παρμεζάνα.

Καρότο: Αντί για μαϊντανό βάλτε θυμάρι ή εστραγκόν, μπαχαρικά, εάν σας αρέσουν τα καυτερά λίγο σκόνη κάρυ, τζίντζερ σε σκόνη ή 1 κ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ. Επίσης εάν επιλέξετε καρότο ως βάση λαχανικού και δεν θέλετε να βάλετε μπαχαρικά μπορείτε να ακολουθήσετε τη βάση της συνταγής και να αντικαταστήσετε απλώς το λεμόνι με πορτοκάλι.

Κουνουπίδι: Στη βάση της συνταγής προσθέτετε ψιλοκομμένο σκόρδο, σκόνη κάρυ, ξύσμα λεμονιού.

Κολοκύθα: Προσθέστε σκόνη κάρυ

Σπανάκι: Προσθέστε μοσχοκάρυδο

Πατάτα: Προσθέστε μοσχοκάρυδο

Πράσσο & Πατάτα: Γαρνίρετε με μπεϊκον που έχετε ξεροψήσει στο φούρνο.

ΚΡΟΥΤΟΝ: Από το να χρησιμοποιήσετε τυποποιημένα είναι καλύτερο να φτιάξετε δικά σας είτε χρησιμοποιώντας μπαγιάτικο ψωμί που θα ψιλοκόψετε και θα ψήσετε στο φούρνο με λίγο λάδι είτε τηγανίζοντας το σε βούτυρο στο οποίο θα προσθέσετε εάν επιθυμείτε ψιλοκομμένο σκόρδο.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσσηhttps://www.4moms.gr
Επικοινωνούμε όταν μοιραζόμαστε ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα