Παντζαρόσουπα

soupa patzari

Η gourmelita προτείνει μια εναλλακτική συνταγή από τις κλασικές, για τα παντζάρια που είναι στην εποχή τους. Υπέροχη βελουτέ σούπα που φτιάχνεται με δύο βασικά υλικά, και όταν σερβιριστεί με ένα λευκό πικάντικο τυράκι, απογειώνεται!

Η gourmelita την σερβίρει με Νιώτικο Σκοτύρι, που περιέχει θρούμπι, και είναι αρκετά πικάντικο, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φέτα ή και ξινομυζήθρα, και το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό φρέσκα παντζάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 κγ θυμάρι
  • 1/2 κγ ρίγανη
  • 1 κγ κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κγ μπούκοβο, ή περισσότερο εάν την θέλετε πιο πικάντικη
  • 3-4 κσ ελαιόλαδο
  • 1.5 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι
  ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια μας, και τα κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και σωτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο-για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το παντζάρι, τα μπαχαρικά, και σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμα.
  3. Διαλύουμε τον κύβο, εάν χρησιμοποιούμε, σε μια κούπα από το νερό μας, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια, και αφήνουμε να βράσουν τα παντζάρια με κλειστό καπάκι πάντοτε, για 45 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  4. Όταν είναι έτοιμα, δοκιμάζουμε για αλάτι, και προσθέτουμε λίγο, έχοντας υπόψιν μας ότι θα προσθέσουμε τυρί στο σερβίρισμα. Αδειάζουμε προσεκτικά την σούπα στον κάδο του μπλέντερ, και πολτοποιούμε εντελώς.
  5. Σερβίρουμε με θρυμματισμένο τυρί σε κάθε πιάτο, και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσσηhttps://www.4moms.gr
Επικοινωνούμε όταν μοιραζόμαστε ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα