Είναι μύθος ή αλήθεια πως το καστορέλαιο ωφελεί τις βλεφαρίδες μας;

Σίγουρα όλες μας έχουμε ακούσει πολλές φορές για την αξία που έχει το καστορέλαιο όσον αφορά την υγεία των μαλλιών και των βλεφαρίδων μας.

Ωστόσο το ερώτημα είναι ένα: Ισχύει ή είναι μύθος αυτό;

Εμείς κάναμε την έρευνα μας και ανακαλύψαμε ότι οι hair experts, αλλά και οι δερματολόγοι επενδύουν στο καστορέλαιο καθώς πρόκειται για ένα μείγμα πρωτεϊνών, βιταμινών, λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών, στοιχεία τα οποία θρέφουν τον θύλακα της τρίχας και ενδεχομένως απομακρύνουν τους ρύπους που εμποδίζουν την ανάπτυξη τους.

Τα πραγματικά οφέλη του καστορέλαιου

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται στην ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματος καθώς μειώνει την ερυθρότητα και τις φλεγμονές. Κάπως έτσι είναι ιδανικό για το δέρμα με τάση ακμής, αλλά και για την ενίσχυση της ενυδάτωσης. Όσον αφορά την υγεία των μαλλιών και των βλεφαρίδων, όμως, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το καστορέλαιο ενισχύει το μήκος ή την ανάπτυξη του. Υπάρχουν ορισμένα οφέλη που προσφέρει, όπως η υγρασία, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της θραύσης των βλεφαρίδων και των μαλλιών.

«Και ενώ δεν υπάρχουν «στέρεες» επιστημονικές ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει, μπορεί να υπάρχει κάποια επιστήμη πίσω από τους ισχυρισμούς», επισημαίνει ο  βιολόγος Phd, Dominic Burg . Το καστορέλαιο περιέχει ρικινολεϊκό οξύ, ως κύριο συστατικό του, το οποίο πιστεύεται ότι λειτουργεί μέσω της διέγερσης του υποδοχέα ενός ειδικού μορίου που ονομάζεται προσταγλανδίνη Ε2 (PGE2), το οποίο έχει ποικίλες επιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων, των συσπάσεων της μήτρας και του εντέρου. Πώς επηρεάζει λοιπόν αυτό τις βλεφαρίδες σας; Σύμφωνα με τον Burg η θεωρία είναι ότι η PGE2 έχει επίσης ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών διεγείροντας τους θύλακες της τρίχας να εισέλθουν στην φάση της ανάπτυξης. Υπάρχουν κάποια στοιχεία γι’ αυτό, αλλά δεν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία από κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

Στο elle.gr θα διαβάσεις για το πώς θα δοκιμάσεις την επίδραση που έχει το καστορέλαιο

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα