Κάθε καλοκαίρι τα ψάθινα καπέλα είναι must

Δίπλα στα  γυαλιά ηλίου, το ψάθινο καπέλο είναι το απόλυτο item που ολοκληρώνει κάθε καλοκαιρινή εμφάνιση. Αυτά τα αξεσουάρ είναι χρήσιμα για την προστασία από τον ήλιο και τις επιβλαβείς UV ακτίνες του. Το φανταστικό με το ψάθινο καπέλο είναι, πως καθίσταται σχεδόν αδύνατο να καθορίσουμε τον αρχικό δημιουργό του ή ακόμη και την περίοδο που πρωτοεμφανίστηκε με ακρίβεια.

Η πρώτη εικόνα που έχουμε, είναι από έργα ζωγραφικής τον 15ο αιώνα. Στις περισσότερες  Ασιατικές χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδονησία, η Μαλαισία και το Βιετνάμ οι εργάτες που μάζευαν το ρύζι, κάλυπταν το κεφάλι τους με ένα κωνικό καπέλο για να προστατευτούν από τον ήλιο και την βροχή. Fast forward στις χιλιετίες 1800 και 1900 τα ψάθινα καπέλα άρχισαν να έχουν απήχηση από όλους.

Όμως η στιγμή που τα ψάθινα καπέλα απέκτησαν τη διασημότητα που έχουν ως και σήμερα, είναι όταν ο τότε πρόεδρος των Ηνωμενων πολιτειών Theodore Roosevelt φωτογραφήθηκε στο ποτάμι του Παναμά με το ψάθινο καπέλο του. Ελαφρύ και χαρακτηριστικό item για την καλοκαιρινή περίοδο, το 1944 το ψάθινο καπέλο έγινε το νούμερο ένα προϊόν εξαγωγής από το Εκουαδόρ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο elle.gr

Photo by Monica Turlui from Pexels hello hi Thomas

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα