Μπορούν οι έφηβες να κάνουν αποτρίχωση με laser;

Η εμφάνιση της τρίχας στα χρόνια της εφηβείας είναι ένα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα ειδικά στα κορίτσια. 

Αν και η δική σου 13χρονη κόρη εμφανίστηκε κάποια μέρα ζητώντας αποτρίχωση με λέιζερ για την ίδια , και αναφέροντας ότι οι φίλες της στο σχολείο της ήδη έχουν κάνει, η πρώτη σκέψη σου θα είναι η ασφάλεια. 

Η Νατάσα  Μπρεζάτη, ειδική στα θέματα του laser και ιδιοκτήτρια του New Laser Natassa Brezati στο Μαρούσι, λύνει όλες μας τις απορίες για την ασφάλεια, την ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει κάποιος την εφαρμογή και για τη νέα γενιά των laser.

Ο όρος λέιζερ (laser προέρχεται από το αγγλικό ακρωνύμιο Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation που αποδίδεται στα ελληνικά ως ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας και καλύπτει τόσο τις συσκευές που την παράγουν όσο και την αντίστοιχη ακτινοβολία. Τα λέιζερ παράγουν συμφασικό, μονοχρωματικό φως (δηλαδή φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος & χρώμα), το οποίο διαδίδεται σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σχηματίζοντας στενές δέσμες. 

Θέλετε μόνιμα αποτελέσματα; Ζητήστε εγγυήσεις! 

“Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταλαιπωρούνται χρόνια με την αποτρίχωση σε διάφορα κέντρα laser”, μας λέει η Νατάσα Μπρεζάτη. Τη χαρά για το λείο δέρμα διαδέχεται η απογοήτευση όταν οι τρίχες βγαίνουν ξανά και ξανά, ακόμα και μετά από πολλές πολλές συνεδρίες. Για αυτό θα πρέπει να ζητάμε εγγυήσεις τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητα – ακόμα και από τον αμερικανικό κρατικό οργανισμό FDA που είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο. 

Το κέντρο που θα επιλέξετε πρέπει να διεθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία ώστε να  εξασφαλίζει την ΟΡΙΣΤΙΚΗ απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα, είτε είστε γυναίκα είτε άντρας.  

Απο ποιά ηλικία μπορεί να ξεκινήσουν οι συνεδρίες;

Δεν υπάρχει όρια ηλικίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για εμένα, αποτελεί να έχουν αδιαθετήσει τα κορίτσια. Ακόμα κ τότε όμως, ζητώ ένα διάστημα αναμονής ( 6-8 μήνες περίπου) ώστε να σταθεροποιηθεί το ορμονικό τους. 

Πρέπει να ανησυχούμε για την ασφάλεια;

Επιλέξτε με αυστηρά κριτήρια το κέντρο που θα εφαρμόσει την αποτρίχωση. Ζητήστε πιστοποιητικά για την τεχνολογία κ τον χειριστή του μηχανήματος. Εάν πληρούνται οι σωστές προϋποθέσεις, δεν διατρέχεται κανένα απολύτως κίνδυνο. 

Και τι γίνεται με τη πιο σκούρα επιδερμίδα; Έχουμε ακούσει ότι δεν πετυχαίνει όταν είναι σκούρο το δέρμα. 

Οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, σαν κι αυτή των New LaserNatasa Brezati, παρέχουν τη δυνατότητα στον επαγγελματία να δουλέψει με ειδικά φίλτρα προστασίας για φυσικά σκούρα δέρματα και μαυρισμένες επιδερμίδες. Τα σύγχρονα μηχανήματα όπως αυτά που διαθέτει το κέντρο μας, υποστηρίζουν πολλά μήκη κύματος τα οποία χρησιμοποιούνται ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο του δέρματος και το “προστατεύουν”. Έτσι, οποισδήποτεχρωματότυπος δέρματος και κάθε τύπος τρίχας, από τη σκούρα μαύρη έως την ξανθιά ή και τη λευκή, μπορεί να αντιμετωπιστεί – αρκεί να επιλέξετε σωστά το κέντρο που θα διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογία!  

Είναι ανώδυνες οι συνεδρίες;

Και πάλι η απάντηση είναι συνάρτηση του εξοπλισμού. Η αυξημένη διεισδυτικότητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και η ενσωματωμένη ψύξη που διαθέτει ο σύγχρονος εξοπλισμός εξασφαλίζουν θεαματικό και ανώδυνο αποτέλεσμα χωρίς ερεθισμούς. 

Ποια είναι η Νατάσα Μπρεζάτη: 

Τελείωσε το σχολείο στην Ελβετία όπου απέκτησε το international baccalaureate. Αν και συνέχισε με σπουδές ΜΜΕ και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας  στο κρατικό πανεπιστήμιο του Fribourg της Ελβετίας, είχε ήδη το «μικρόβιο» για τον κλάδο της ομορφιάς,  καθώς η μητέρα της δραστηροποιούνταν σ’ αυτόν διαθέτοντας ένα από τα γνωστότερα κέντρα ιατρικής αισθητικής στην Αθήνα. Έτσι, παράλληλα με το Πανεπιστήμιο παρακολούθησε σπουδές φυσικοθεραπείας κι αισθητικής στη φημισμένη σχολή Lachatτης Γενεύης. Περνούσε τα Σαββατοκύριακά της στην κλινική της La Prairie στο Montreaux της Ελβετίας, όπου διάσημοι από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τις θεραπείες και τη φροντίδα των ειδικών, παρακολουθώντας, μαθαίνοντας και εντρυφώντας ακόμα πιο βαθιά στην αισθητική. Μετά από παραμονή 7 ετών στην Ελβετία ξεκινά ένα νέο κύκλο σπουδών, στην Αμερική, αυτή τη φορά, στο Νational LaserInstitute, το ανώτατο κέντρο σπουδών Laser, στο Scottsdaleτου Φοίνιξ, για να εκπαιδευτεί στο αντικείμενο από τους καλύτερους. Επιστρέφει στην Ελλάδα κ αναλαμβάνει το τιμόνι του New Laser Natassa Brezati, του πλέον σύγχρονου κέντρου Laser της Αθήνας κ των Βορείων Προαστίων, στο οποίο δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.Χρήσιμα Tips

1. Πριν τη συνεδρία λέιζερ ξυριζόμαστε ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν προλάβουμε να ξυριστούμε, θα πρέπει ο ειδικός που θα μας εφαρμόσει τη θεραπεία να μας ξυρίσει εκείνος ωστε η συνεδρία μας να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα (το λέιζερ έχει συγκεκριμένο βάθος στο οποίο μπορεί να πάει – αν έχουμε αφήσει τις τρίχες μας αξύριστες, τότε απλά μειώνουμε το τελικό αποτέλεσμα) 

2. Πριν τη συνεδρία λέιζερ ΔΕΝ κάνουμε κερί ή χαλάουα. Το λέιζερ επιτίθεται στο χρώμα της τρίχας και αν δεν υπάρχει τρίχα μέσα στο θύλακα, τότε απλά κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

3. Αποτρίχωση με λέιζερ κοντά στα μάτια (πχ στα φρύδια) ΔΕΝ γίνεται. Η ακτίνα του λέιζερ μπορει να βλάψει ανεπανόρθωτα το μάτι, για αυτό άλλωστε φοράμε πάντα τα ειδικά γυαλιά που θα μας δώσει ο ειδικός. 

4. Το λέιζερ ενδείκνυται ΚΑΙ για μαυρισμένα δέρματα ΚΑΙ για σκούρες επιδερμίδες ΚΑΙ για ξανθιές ή λευκές τρίχες. Αρκεί το κέντρο να διαθέτει τα εξελιγμένα μηχανήματα που το επιτρέπουν!

 

New Laser Natassa Brezati

Λακωνίας 24 Μαρούσι 15122

2108050577 / 6974920950

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα