3 συνήθειες που κάνουν κακό στα μαλλιά μας

Η περιποίηση των μαλλιών μας δεν είναι απλή υπόθεση. Οι καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία τους και να τα κάνουν να είναι πιο θαμπά.

Υπάρχουν τρία λάθη που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς και «κοστίζουν» στα μαλλιά μας.

Η θερμότητα

Είναι κοινό μυστικό πως το σεσουάρ και οι συσκευές με μεγάλη θερμότητα κάνουν κακό στην τρίχα. Τα εργαλεία styling δεν πρέπει να έχουν υψηλές θερμοκρασίες και είναι καλό να βάζουμε πάντα heat protection πριν ξεκινήσουμε να τα στεγνώνουμε.  Επιπλέον, είναι καλό να κρατάμε το σεσουάρ σε μία μικρή απόσταση ώστε να μην πέφτει απευθείας ο καυτός αέρας πάνω στα μαλλιά μας.

Το λάθος βούρτσισμα

Σίγουρα έχεις δει πως στα κομμωτήρια ποτέ δεν στεγνώνουν τα μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες με τη μία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά στην τρίχα και ο καλύτερος τρόπος είναι να τα χωρίσεις σε μεγάλες τούφες και να τα βουρτσίζεις τμηματικά ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.

Το ίδιο σαμπουάν

Έχεις ακούσει πως πρέπει να αλλάζεις συχνά το σαμπουάν σου, όμως εσύ θες να χρησιμοποιείς το ίδιο brand για πολλούς μήνες. Η αλήθεια σε αυτό είναι κάπου στη μέση. Κάθε φορά που τα μαλλιά σου αλλάζουν είναι καλό να αλλάζει και το σαμπουάν σου. Όταν προσθέτεις τεχνική επεξεργασία σε αυτά, όπως βαφή, ή highligts, τότε καλό είναι να διαλέγεις ένα σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου.

 

Photo Darya Ogurtsova from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα