Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καθαρίζεις συχνά τη βούρτσα σου

Εσύ γνώριζες ότι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι τα φρέσκο-καθαρισμένα μας μαλλιά δεν θα βαρύνουν, είναι να πλένουμε συχνά τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά;

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, πέρα από το καθαρισμό της πρέσας μας είναι σημαντικό- ακόμα και όταν το ξεχνάμε-να κρατάμε καθαρές και τις βούρτσες και τις χτένες μας.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός και γιατί;

Μπορεί, πολλές από εμάς να νομίζουμε ότι ο καθαρισμός των εργαλείων μας μία φορά το μήνα είναι μια αρκετά καλή βάση, αλλά οι ειδικοί φαίνεται να έχουν διαφορετική γνώμη.

Ιδανικά πρέπει να καθαρίζουμε τις βούρτσες και τις χτένες μας περισσότερο από μία φορά το μήνα. Γιατί; Η συλλογή της περίσσειας τρίχας και των υπολειμμάτων από τα προϊόντα για styling, που χρησιμοποιούμε, όταν συσσωρεύονται γίνονται το έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, πρήξιμο, ορισμένους τύπους πιτυρίδας, ακόμη και να φράξει τους θύλακες των τριχών.

Όσο περισσότερα φυσικά προϊόντα χρησιμοποιούμε για την haircare ρουτίνα μας, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε αυτή την βαριά συσσώρευση που μερικές φορές είναι αδύνατο να αφαιρεθεί εντελώς.

Πώς θα κάνουμε τον καθαρισμό;

Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιο ειδικό καθαριστικό για τις χτένες και τις βούρτσες μας. Είναι πολύ αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσουμε ένα κανονικά σαπούνι, ή ακόμα καλύτερα το σαμπουάν μας. Γιατί; Το σαμπουάν μας είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς αυτά τα καθαριστικά έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τα υπολείμματα λιπαρότητας.

Διάβασε στο elle.gr ένα DIY τρόπο καθαρισμού της βούρτσας

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα