Αυτό το κέικ μήλου είναι ό,τι πρέπει γι αυτές τις ημέρες του Σεπτεμβρίου

Τα πρώτα κέικ έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει μία εύκολη συνταγή που χρειάζεται 15 λεπτά προετοιμασίας. Με αυτό το κέικ μήλου η κουζίνα θα μοσχομυρήσει!

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. βούτυρο

1½ φλ. ζάχαρη

5 αυγά

1 φλ. μήλα τριμμένα

1 φλ. γιαούρτι

1 κ.γλ. κανέλα

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

έξτρα βούτυρο

έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Για το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε το κέικ μήλου με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα