Αυτά είναι τα 6 beauty λάθη που θα αφήσουμε πίσω μας το 2022

Στον αγώνα μας για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι λίγες οι φορές που είτε ξεχνάμε βασικά βήματα στην περιποίησή μας, είτε κάνουμε υπερβολές που τελικά σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας.

Δυστυχώς “ένοχες” είναι ακόμα και οι μεγαλύτερες skin care addicts αλλά με λίγη καλή θέληση όλα μπορούν να διορθωθούν.  Τέλος οι ατέλειες που επιμένουν αφήνοντας σημάδια στο πρόσωπό μας, η θαμπή όψη και το ανομοιόμορφο χρώμα της επιδερμίδας που μας υποχρεώνει να φορτώνουμε το δέρμα μας με πολύ μακιγιάζ!

Στοιχηματίζουμε ότι στα ατοπήματα που ακολουθούν θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου, όπως και εμείς άλλωστε.

  1. Ο ανεπαρκής καθαρισμός

Αυτό είναι ίσως το βασικότερο βήμα της ρουτίνας σου και καλό θα ήταν από εδώ και πέρα να μην αναζητάς την πιο γρήγορη λύση. Μπορεί να ακούγεται έξτρα ταλαιπωρία αλλά στο τέλος μια μεγάλης ημέρας το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου είναι ο διπλός καθαρισμός, γνωστός και ως double cleansing. Επίλεξε ένα προϊόν σε μορφή ελαίου για τον πρώτο καθαρισμό: αυτό θα απομακρύνει μακιγιάζ, ρύπους και το αντιηλιακό σου. Το επόμενο βήμα είναι ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου το οποίο θα απομακρύνει κάθε ίχνος ελαίου και ρύπων που παραμένουν στην επιδερμίδα μετά το πρώτο στάδιο.

  1. Τα βρώμικα πινέλα

Σε καταλαβαίνουμε, η διαδικασία είναι πολλή βαρετή και πρέπει να αφιερώσεις χρόνο σε αυτή. Πρόκειται όμως για ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου. Αυτό γιατί πλένοντας συχνά τα πινέλα σου (μια φορά την εβδομάδα, ιδανικά) θα απομακρύνεις από την επιφάνεια τους κατάλοιπα μακιγιάζ, σκόνη και ρύπους που σε καθημερινή βάση έρχονται σε επαφή με το δέρμα τους. Τι συμβαίνει όταν αποφεύγεις να τα πλένεις συστηματικά; Ό,τι βρίσκεται στην επιφάνεια των πινέλων μεταφέρεται στο πρόσωπό σου με αποτέλεσμα να εμφανίζεις με μεγάλη συχνότητα ατέλειες και σπυράκια.

  1. Δεν χρησιμοποιείς αντιηλιακό

Αυτή είναι η συμβουλή που θα διαπιστώσεις ότι επαναλαμβάνουμε σε κάθε μας θέμα αλλά υπάρχει λόγος: η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για να κρατήσεις μακριά για περισσότερο τα σημάδια του χρόνου καθώς και σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος του δέρματος. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση, ακόμα και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος και να επαναλμβάνεις την διαδικασία κατά την διάρκεια της μέρας όταν αυτό είναι εφικτό.

  1. Πειράζεις τα σπυράκια σου

Οι ατέλειες και η ακμή μας έχουν ταλαιπωρήσει όλες κατά καιρούς και σίγουρα έχουμε “ενοχλήσει” τις ερεθισμένες περιοχές. Μπορεί η κίνησή αυτή να απομακρύνει το πρόβλημα στην επιφάνειά του δημιουργεί όμως περισσότερα θέματα όπως πληγές στην επιφάνεια της επιδερμίδας που με την σειρά τους γίνονται εστίες μολύνσεων, σημάδια και δυσχρωμίες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντισταθείς και να αναζητήσεις προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα τοπικά. Spot treatments και patches για τα σπυράκια θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου.

Διάβασε στο elle.gr ακόμα δύο beauty λάθη που θα αφήσεις πίσω σου φέτος

 

Photo by Andriyko Podilnyk from Unsplash

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα