5 λόγοι που θα σε πείσουν να επενδύσεις άμεσα σε ένα serum με βιταμίνη C

Η βιταμίνη C πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είναι πανταχού παρούσα αφού αποτελεί ένα multitasker στοιχείο που τονώνει το δέρμα, χαρίζοντας μια λίστα πλεονεκτημάτων. Δεν βρίσκεται, λοιπόν, τυχαία σε μάσκες, ορούς και κρέμες.

Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει προστατευτική δράση, αντιγηραντικά προνόμια και εξομαλύνει την επιδερμίδα.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο σημαντικά οφέλη που έχει η βιταμίνη C στην skincare ρουτίνα μας και αν ακόμα δεν έχεις επενδύσει σε ένα serum που εμπεριέχει αυτό τον σημαντικό σύμμαχο ομορφιάς, διαβάζοντας αυτό το άρθρο, σίγουρα θα το κάνεις.

Ενισχύει την προστασία UV

Χωρίς αντηλιακή προστασία, η βιταμίνη C μπορεί να κάνει το δέρμα μας πιο ευαίσθητο στις βλάβες από τον ήλιο, αλλά, αντιθέτως μαζί με το spf μας, αυτό το συστατικό λειτουργεί πραγματικά άψογα.

Όταν εφαρμόζεται κάτω από ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την άμυνα του δέρματός έναντι των βλαβών που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία», λέει η Tiffany Masterson, ιδρύτρια του γνωστού brand, Drunk Elephant.

Ενεργοποιεί το κολλαγόνο

Επειδή η βιταμίνη C απαιτείται για την παραγωγή κολλαγόνου και την αποκατάσταση του δέρματος, είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης που βελτιώνει τη σφριγηλότητα. Ουσιαστικά, η βιταμίνη C βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και επίσης αποτρέπει τη διάσπαση του υπάρχοντος κολλαγόνου.

Προστατεύει το δέρμα μας από βλάβες

Επειδή η βιταμίνη C είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, χαρίζει εξαιρετική προστασία στο δέρμα μας, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα μας.

Αρκετά σημαντική δράση, καθώς οι ελεύθερες ρίζες που προέρχονται από εξωτερικά στοιχεία, όπως οι ακτίνες του ήλιου και οι περιβαλλοντικοί στρεσογόνοι παράγοντες, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα και επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης.

 

Διάβασε στο elle.gr δύο ακόμα λογους

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα