Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα πουλόβερ σου σύμφωνα με τους ειδικούς;

Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνούσαν ότι δεν είναι απαραίτητο να πλένεις ένα πουλόβερ κάθε φορά που το φοράς.

Αλλά πόσες φορές είναι πάρα πολλές; Και πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι τα πουλόβερ μας θα διατηρήσουν το σχήμα τους όλο τον χειμώνα, αλλά και περισσότερο; Για να το μάθουμε, ακούσαμε τι είχε να πει μια ειδικός.

Λοιπόν, πόσο συχνά χρειάζεται να πλένονται τα πουλόβερ;

Σύμφωνα με την ειδικό περιβαλλοντικών τοξινών και ιδρύτρια του «Slightly Greener», Tonya Harris, το να φορέσουμε το πουλόβερ μας δύο έως πέντε φορές πριν από το πλύσιμο είναι ένας μέσος χρόνος, «αλλά εξαρτάται επίσης από παράγοντες όπως το πώς φοριέται το πουλόβερ και από τι υλικό είναι κατασκευασμένο», συμπληρώνει.

Αν φοράς κάτι κάτω από το πουλόβερ σου, για παράδειγμα, θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μειώνοντας τον αριθμό των φορών που χρειάζεται να πλυθεί. Από πλευράς υλικών, πράγματα όπως το βαμβάκι, το κασμίρι και το μετάξι θα πρέπει να πλένονται μετά από δύο έως τρεις φορές χρήσεις, ενώ πιο ανθεκτικά υλικά όπως το μαλλί ή τα συνθετικά μείγματα μπορούν να φορεθούν έως και πέντε φορές.

Εν ολίγοις, σίγουρα δεν χρειάζεται να πλένεις τα πουλόβερ σου κάθε φορά που τα φοράς και αν θέλεις να αυξήσεις το χρόνο μεταξύ των πλυσιμάτων, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις κάποιο μπλουζάκι ή κορμάκι από κάτω.

Διάβασε στο elle.gr, πώς να διατηρήσεις τη διάρκεια ζωής των πουλόβερ σου σε κάθε πλύσιμο

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα