Πώς να καθαρίσεις το γυάλινο βαζάκι από τα υπολείμματα κεριού

Έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλές χρήσεις για το γυάλινο βαζάκι αφότου λιώσει το κερί. Αυτό όμως που δεν ακούμε συχνά είναι πώς θα αφαιρέσουμε τα υπολείμματα του κεριού από αυτό.

Στην πραγματικότητα, τα γυάλινα βαζάκια μπορούν να είναι πολύ καλαίσθητα και να έχουν πολλές χρήσεις. Ποτήρι, μολυβοθήκη, ή ακόμα και σκεύος αποθήκευσης καλλυντικών, είναι μερικές μόνο από τις πιο διαδεδομένες χρήσεις τους.

Πώς αφαιρούμε τα υπολείμματα

Βάλε βραστό νερό και γέμισε το βαζάκι. Άφησέ το για αρκετή ώρα ώσπου το κερί που έχει μείνει στα τοιχώματα να ‘λιώσει’ και να μπορεί να βγει εύκολα με ένα μαιχαιράκι ή με το σύρμα για τα πιάτα. Όταν αφαιρέσεις όλα τα υπολείμματα, πλένεις καλά το βαζάκι με σαπούνι και νερό και είναι πανέτοιμο.

Ένας έξτρα τρόπος

Αν θες έναν πιο φυσικό τρόπο, τότε μπορείς απλά να το αφήσεις στον ήλιο ώστε να λιώσει. Ωστόσο, φρόντισε να γυρίσεις ανάποδα το βαζάκι και να τοποθετήσεις χαρτί κουζίνας από κάτω ώστε να πέφτουν πάνω του τα υπολείμματα.

 

Photo by Milan Popovic from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα