Τα 5+1 πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού που δεν θα το πιστεύεις

Τα μικρόβια που υπάρχουν στο σπίτι μας και σε μέρη όπως η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο ή και το μπάνιο, είναι σίγουρα κάτι που μας απασχολεί. Όσο και να καθαρίζεις και να ασχολείσαι με την υγιεινή του σπιτιού σου αλλά και της τουαλέτας (μιας και όλοι μας ξέρουμε ότι είναι από τα πιο βρώμικα μέρη), ύπαρχουν σίγουτρα μικρόβια και μάλιστα σε επιφάνειες «υπεράνω πάσης υποψίας», όπως στο νεροχύτη και την κουζίνα. 

Το Insider, σε άρθρο του για την καθαριότητα σπιτιού αναλύει ποια είναι τα 5+1 πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σου, τα οποία και δεν θα το περιμένεις. Το άρθρο, έχει γίνει με βάση  μελέτη που πραγματοποίησε ο οργανισμός δημόσιας υγείας και ασφάλειας National Sanitation Foundation International.

Η κουζίνα

Όσο και να καθαρίζεις την κουζίνα σου, η υγρασία που υπάρχει στο νεροχύτη αλλά και το σφουγγάρι, βοηθούν πάρα πολύ στο να αναπτυχθούν μικρόβια. Μάλιστα, το σφουγγάρι της κουζίνας σου είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου, μαζί με το καπάκι της τοαυλέτας.

Η τουαλέτα

Η καθαριότητα και η σωστή υγιεινή της τουαλέτας, θα μπορούσε να γίνει ένα θέμα από μόνο του. Άλλωστε, δεν προκαλεί έκπληξη, πως το μέρος όπου καθαρίζουμε το σώμα μας, είναι το δεύτερο πιο βρώμικο του σπιτιού. Χάρη στην υγρασία από αυτά τα ζεστά ντους, το μπάνιο μας  είναι το ιδανικό σημείο για τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Ένας από τους σημαντικότερους ένοχους αναφορικά με τα μικρόβια μάλιστα, είναι ένα από τα πιο προσωπικά μας αντικείμενα: η οδοντόβουρτσα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 27% αυτών των ενοχλητικών κολοβακτηριδίων,βρίσκονται μεταξύ των τριχών που έχει η οδοντόβουρτσά σου. Οι λαβές βρύσης είναι επίσης επιρρεπείς σε μόλυνση, καθώς συνήθως τις αγγίζουμε με βρώμικα χέρια πριν τα πλύνουμε.

Μάθε τα υπόλοιπα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού στο bestofyou.gr

Photo by Matilda Wormwood from Pexels

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα