Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα ρούχα που φοράμε στο σπίτι;

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Nοεμβρίου βρισκόμαστε στο δεύτερο lockdown.

Τα άνετα ρούχα, τα λεγόμενα homewear, έχουν γίνει οι φετινοί πρωταγωνιστές.

Όμως, κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα που φοράμε μέσα στο σπίτι;

Η καθηγήτρια στη Σχολή της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο SUNY Downstate Health Sciences, Λόρι Χέπνερ, μιλώντας στην αμερικάνικη έκδοση της Huffinghton Post, δήλωσε:  «Παρά τον κορονοϊό, η μεγαλύτερη μόλυνση που μπορεί να συμβεί στα ρούχα είναι τα βακτήρια που έρχονται από το σώμα κάποιου. Και αυτό, επειδή παράγουμε πολλά βακτήρια, κυρίως στις σχισμές του σώματος όπου το δέρμα “διπλώνεται”, ακουμπάει σε άλλη επιφάνεια του δέρματος και εκεί υπάρχει ιδρώτας».

Ωστόσο, για όσο παραμένουμε στο σπίτι με αυτά τα ρούχα, το να τα φοράμε συνέχεια χωρίς να τα πλένουμε «δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία, αρκεί να είμαστε εντάξει με τη μυρωδιά του σώματός μας», εξηγεί.

Η Πρίτι Αρίνα, καθηγήτρια κλωστοϋφαντουργίας και μάρκετινγκ, δηλώνει πως αν δεν πρόκειται για ρούχα γυμναστικής, «τότε μπορούμε να τα αφήσουμε άπλυτα για μια εβδομάδα, ακόμα και δυο χωρίς να τα πλένουμε».

Ωστόσο, τονίζεται πως πρέπει να κάνουμε ντους κάθε ημέρα και να μη φοράμε τα ρούχα αυτά έξω, παρα μόνο μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, σε περίπτωση που έχουμε ευαίσθητο δέρμα ή δερματολογικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση, ίσως θελήσουμε να αλλάξουμε συχνότερα τα ρούχα για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα