Πόσο συχνά πλένεις  τα σεντόνια, τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια σου

Ο προτεινόμενος χρόνος για να πλένεις τα κλινοσκεπάσματα διαφέρει από σπίτι σε σπίτι καθώς έχει να κάνει με τη χρήση τους. Τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες και οι κουβέρτες σου πρέπει να πλένονται συχνά καθώς έρχονται σε επαφή με το σώμα σου καθημερινά. Έτσι, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ρουχισμός και να πλένονται τακτικά. Όσα όμως δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου, δεν χρειάζονται τον ίδιο καθαρισμό.

Σεντόνια και μαξιλαροθήκες

Χρειάζεται να τα πλένεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα έλαια του δέρματος και η σκόνη που μαζεύεται, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία λεκέδων αλλά και βακτηρίων. Επιπλέον, τα ακάρεα τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί είναι αρκετά ψηλά στη λίστα με τις αλλεργίες.

Μαξιλάρια

Αν χρησιμοποιείς προστατευτικό κάλυμμα μεταξύ της μαξιλαροθήκης και του μαξιλαριού σου, τότε μπορείς να πλένεις το μαξιλάρι σου τρεις φορές τον χρόνο. Με την προϋπόθεση όμως, πως ανά μήνα θα πλένεις το κάλυμμα. Αν δεν χρησιμοποιείς κάλυμμα, τότε ανά δύο μήνες χρειάζεται να καθαρίζεις το μαξιλάρι σου.

Κουβέρτες και παπλώματα

Αν τον χειμώνα σκεπάζεσαι με πάπλωμα και κουβέρτα μπορείς να τα πλένεις ανά δύο μήνες. Όμως, το κάλυμμά του παπλώματος πρέπει να αλλάζει μαζί με τα σεντόνια. Επίσης, πριν τα βάλεις στο πλυντήριο να ελέγξεις τις οδηγίες για πλύση που αναγράφονται πάνω σε αυτά ώστε να μην καταστραφούν.

Κάλυμμα στρώματος

Το κάλυμμα στρώματος μπορεί να επιμηκύνει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής του καθώς το προστατεύει από λεκέδες και μπορεί να μειώσει ακόμα και τα συμπτώματα της αλλεργίας σου. Το κάλυμμα είναι καλό να πλένεται ανά μήνα, όμως αν λερωθεί τότε πρέπει να απομακρύνεται και να καθαρίζεται αμέσως.

 

Photo: Pexels -Monica Silvestre

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα