Πως να ξεκινήσουμε έναν μίνι χειροποίητο κήπο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να καλλιεργούν τα δικά του φυτά και λαχανικά, στα σπίτια με κήπους ή στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων. Ένας λόγος ίσως είναι ότι η καλλιέργεια έχει αποδειχθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του συνεχώς αυξανόμενου άγχους της καθημερινής μας ζωής. Το ενδιαφέρον για την κηπουρική αυξήθηκε στην διάρκεια της καραντίνας με αποτέλεσμα όλοι να ψάχνουμε καινούργια υλικά που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί.

Γιατί να φτιάξουμε έναν μίνι κήπο

Η φυσική αίσθηση
Ενώ μπορούμε να έχουμε έναν μίνι κήπο σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε επίσης να τον δημιουργήσουμε σε οποιοδήποτε δωμάτιο επιθυμούμε. Είτε πρόκειται για το σαλόνι ή το γραφείο μας, ένας μίνι κήπος μπορεί να ζωντανέψει οποιοδήποτε δωμάτιο.

Φυσικό ενισχυτικό διάθεσης
Η παρουσία των φυτών στα σπίτια μας, μας κάνει να έχουμε λιγότερο άγχος. Η φυσική αισθητική των φυτών ηρεμεί τους περισσότερους ανθρώπους, βελτιώνοντας όχι μόνο την αίσθηση του δωματίου αλλά και την αίσθηση των ανθρώπων που ζουν στον χώρο.

Εύκολο να τον ξεκινήσουμε
Ένας μίνι κήπος είναι ένα από αυτά τα χόμπι που είναι σχετικά εύκολο να ξεκινήσουμε μόλις έχουμε όλα τα υλικά. Το καλύτερο είναι ότι, τα περισσότερα υλικά είναι άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο για να ξεκινήσουμε.

Έκφραση της δημιουργικότητας
Η κηπουρική είναι μια εγγενώς δημιουργική δραστηριότητα. Φυσικά, εξακολουθεί να υπόκειται στις δυνάμεις της φύσης, αλλά η η δημιουργικότητα στη φύση και η συνεργασία με αυτήν είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά και εκπληκτικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η όμορφη αισθητική ενός καλού μίνι κήπου.

Στο Instagram βρεθήκαμε μπροστά στο GrowGarden, τον υπερυψωμένο κήπο που επιτρέπει ευκολότερη κηπουρική και καλές συνθήκες καλλιέργειας και ενθουσιαστήκαμε. Είναι ιδανικό για όλους, ειδικά για εκείνους που αναπολούν τους κήπους και ιδανικό για να ξεκινήσουν την κηπουρική τα παιδιά. Με τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί προσεγγίζεται το επίπεδο εργασίας ευκολότερα, και ευχαριστεί ειδικά εκείνους που δεν θέλουν να σκύβουν. Είναι κατάλληλο για καλλιέργεια κάθε είδους, είτε επιθυμείτε λαχανικά, είτε φρούτα, είτε φυτά, λουλούδια, ή βότανα. 

Το GrowGarden είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ και ευάερο υλικό, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα. Και το καλύτερο απο όλα είναι ότι εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση νερού, καθώς δεν διαχέεται σε όλο τον κήπο, αλλά απορροφάται μόνο το φυσικό έδαφος.

Το μικρό μέγεθος 60Χ20 κοστίζει 24,90 ευρώ και το μεσαίο 92Χ30 27,90 ευρώ και το βρήκαμε εδώ.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα