Πως φροντίζουμε ένα χρυσόψαρο

Η κόρη μου έχει μια αδυναμία στα χρυσόψαρα! Έχει  αποκτήσει 5 τα τελευταία 2 χρόνια και έχουν ψοφήσει και τα πέντε  παρά το γεγονός οτι ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες που τις είχαν δώσει απο το pet shop. Πριν αποκτήσει το χρυσόψαρο Νο 6 έψαξα και βρήκα κάποιες συμβουλές για την φροντίδα τους, μήπως αυτό γλυτώσει!!!

Το χρυσόψαρο, που η αρχική καταγωγή τους είναι από την Κίνα, είναι τα παλαιότερα κατοικίδια ψάρια.

Τι χρειάζεται ένα χρυσόψαρο λοιπόν; Διαβάστε το παραάτω:

Είμαι ένα μικρό χρυσόψαρο και είμαι πολύ χαρούμενο όταν με προσέχουν παιδάκια!

Επειδή είμαι λίγο ευαίσθητο θέλω να σας παρακαλέσω για μερικά πράγματα.

 

1.      Να μου αλλάζετε το νερό της γυάλας μου μέρα παρά μέρα γιατί μου αρέσει το φρέσκο νεράκι.

2.      Επειδή το νερό της βρύσης είναι λίγο κρύο και παθαίνω κι εγώ ό,τι και εσείς τα παιδάκια όταν σας κάνει μπάνιο η μαμά και ανοίγει κατά λάθος το κρύο νερό στο ντους, σας παρακαλώ να το αφήνετε περίπου μισή μέρα σε μία κανάτα και μετά να κάνετε την αλλαγή. Με αυτό τον τρόπο εξατμίζονται και τα φάρμακα που έχει το νερό (χλώριο)!

3.      Μη με βγάζετε από τη γυάλα για να κάνετε την αλλαγή αλλά αφήστε με για λίγο, με λίγο νεράκι, και δε θα έχω πρόβλημα!

4.      Μη με τρομάζετε χτυπώντας τη γυάλα με τα χεράκια σας ή βουτώντας τα στο νερό γιατί μπορεί να πάθει η καρδιά μου.

5.      Η μαμά να μην πλένει τη γυάλα με απορρυπαντικά γιατί μπορεί να πάθω δηλητηρίαση.

6.      Να με ταΐζετε μία φορά κάθε μέρα από πολύ λίγο (1 – 2 φυλλαράκια τροφής), γιατί είμαι λαίμαργο και μπορεί να σκάσω.

7.      Μη βάζετε στη γυάλα μου ό,τι πραγματάκια βρίσκετε και ειδικά κοχύλια και πέτρες από τη θάλασσα, γιατί μπορεί να αρρωστήσω.

 

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

Το ψαράκι σας

 

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα