Η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη με την κόρη της και το μήνυμά της για τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό

Με αφορμή τις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, η Ελεονώρα Μελέτη στέλνει το δικό της μήνυμα.

Μέσω του Instagram, ανήρτησε μία φωτογραφία με την κόρη της, Αλεξάνδρα, και μίλησε για τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό και άλλες εκφάνσεις πατριαρχικών συμπεριφορών.

Η ανάρτησή της

Διαβάζω τελευταία πολλές συμβουλές προς τις μητέρες που μεγαλώνουν γιούς με αφορμή τις πολλαπλές γυναικοκτονίες, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως.

Να ξέρετε όμως πως τα στερεότυπα που έχουν οδηγήσει σε πατριαρχικές συμπεριφορές δεν αφορούν μόνο στις αγορομάνες, ή μόνο στα αγόρια. Όλοι, ανεξάρτητου φύλου, είτε έχετε παιδί είτε όχι, gogglαρετε λίγο τον όρο “εσωτερικευμένο μισογυνισμό”.

Γιατί κ αυτό είναι αποτέλεσμα πατριαρχικών στερεοτύπων, μόνο που το “κολλάμε” εμείς οι γυναίκες.

Πρέπει λίγο να δούμε κ αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους άδικους θανάτους που όμως έχουν ως αποστολή να ξεβράσουν όλα τα κοινωνικά αποστήματα.

Ο “εσωτερικευμένος μισογυνισμός” “παρτάρει” ανάμεσα μας.

Δυο ποστ πριν, με στηρίξατε για τα σχόλια τύπου “γριά” “μπαζο” “άσχημη” “χοντρή” “τεκνατζου” που έχω δεχτεί κατά καιρούς εδώ. Όχι μόνο εγώ. Όλοι. Ολες.

Σε τι σκέψεις θα μπαίνατε αν σας έλεγα πως τα σχόλια αυτά μου τα έχουν γράψει γυναίκες?

Κ σας λέω αλήθεια.

Τι θα σκεφτόσασταν αν μπαίνατε σε ένα φορουμ για μαμάδες κ βλέπατε με τι μίσος αναφέρεται μια γυναίκα σε μια άλλη λόγω των διαφορετικών επιλογών τους ως προς το θηλασμό ή ακόμα κ στον τρόπο γέννας? ( φυσικό ή καισαρική)

Αν κρυφακούγατε πως σχολιάζεται μια γυναίκα με παραπάνω κιλά από μια άλλη?

Ας πάρουμε λοιπόν το μήνυμα από τους “άδικους” θανάτους όλοι μας! Για να μην είναι πια τόσο “άδικοι” αλλά ας έχουν οδηγήσει στον ακρωτηριασμό της κοινωνικής γάγγραινας που αφορά σε όλους!

Γιατί κ εμείς οι “κορίτσομανες” έχουμε χρέος να μάθουμε στα κορίτσια μας να αγαπούν κ να σέβονται τον εαυτό τους, τις άλλες γυναίκες, τους άντρες, όλα τα φύλα.

Κ να δείχνουν αλληλεγγύη για τα υπόλοιπα θηλυκά. Κ ενότητα. Κ στήριξη. Κ εμπιστοσύνη. Κ αγάπη. Κ αποδοχή.

Γιατί οι γυναίκες αν ενωθούμε περισσότερο θα είμαστε καλύτερες. Κ πιο δυνατές.

Οι άνθρωποι αν ενωθούμε θα είμαστε καλύτεροι κ πιο δυνατοί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα