Οικολογική συνείδηση στο γραφείο σε 5 βήματα

Οικολογική συνείδηση και στο γραφείο. Ιδού τι μπορείς να κάνεις για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Υιοθέτησε τις παρακάτω συμβουλές:

Εκτύπωσε προνοητικά

Η αλόγιστη χρήση χαρτιού ενισχύει την αποψίλωση και την καταστροφή των δασών. Πάντα, λοιπόν, για να μη σπαταλάς χωρίς λόγο χαρτί, να ρωτάς τον εαυτό σου: «Τη χρειάζομαι πραγματικά αυτή την εκτύπωση;». Εάν ναι, τότε φρόντισε να την κάνεις σωστά, π.χ., να μην κόβονται τα γράμματα ή να είναι στραβά, και εφόσον γίνεται, να χρησιμοποιείς και την πίσω όψη και όχι επιπλέον σελίδες. Την ίδια «φιλοσοφία» είναι χρήσιμο να έχεις και όταν βγάζεις φωτοτυπίες.

Άλλαξε «σελίδα»

Για την προστασία των δασών, αλλά και για τη μείωση της χρήσης πρώτων υλών και τοξικών ενώσεων, να χρησιμοποιείς -αν αυτό είναι εφικτό- ανακυκλωμένο χαρτί ή χαρτί που δεν έχει λευκανθεί με χλώριο. Ως καλύτερη εναλλακτική να προτιμάς κάποιο που δεν προέρχεται από δέντρα αλλά από βαμβάκι, κάνναβη, λινάρι, κενάφ, φύκια κ.λπ.

Κλείσε τον υπολογιστή

Όταν τελειώσεις τη δουλειά σου, απαραίτητα σβήσε οθόνη και υπολογιστή και θα περιορίσεις την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 150 με 200 κιλά περίπου.

Φέρε την κούπα σου

Να έχεις τη δική σου για τον καφέ, γιατί τα πλαστικά ποτήρια που θα χρησιμοποιήσεις και θα πεταχτούν- δημιουργούν 23 κιλά απορριμάτων κάθε χρόνο.

Ξέχασε τα «μιας χρήσης»

Εάν παραγγείλεις το φαγητό σου, ζήτα να είναι σε επαναχρησιμοποιούμενα πιάτα και ποτήρια. Εάν το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, φρόντισε να είναι σε τάπερ καλής ποιότητας που θα χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά για πολλά χρόνια.

 

Πηγή: shape.gr

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα