Ένας «κήπος» από ανακυκλωμένο τζιν που ξεκίνησε από το Παιδικό Μουσείο Τεχνών στη Νέα Υόρκη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εγκατάσταση ετοίμασε ο Ian Berry.

Την ονομάζει «μυστικό κήπο» και πρόκειται για γαλάζια αμπελόφυλλα, φυλλώδη φυτά αλλά και γαλάζιους λαγούς. Όμως, δεν πρόκειται για έναν απλό «κήπο», αλλά για έναν που είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένος από ανακυκλωμένο τζιν.

Η εγκατάσταση έγινε για πρώτη φορά στο Παιδικό Μουσείο Τεχνών της Νέας Υόρκης και από τότε επαναλαμβάνεται συστηματικά σαν τη μαγική γωνιά ενός κήπου με υλικά που μπορεί να χρησιμοποιήσουν φτιάχνοντας έναν τεχνητό υπαίθριο χώρο μέσα στην πόλη.

Η αρχική εγκατάσταση είναι της εταιρείας Cone Denim που έχει δώσει τη δική της μάχη για το fair trade βαμβακιού αλλά και τη λιγότερη κατανάλωση νερού.

Η εγκατάσταση του Ian Berry ανακυκλώνει απορριμμένα τζιν που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ως ρούχα και το ύφασμα γίνεται ο «καμβάς» του ώστε να δημιουργήσει τον δικό του κήπο.

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Ανατολικό Λονδίνο επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας ευρύτερης συνομιλίας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κοινότητες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και μια ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα βρουν μαγεία όπου δεν είναι απαραίτητα αναμενόμενο. «Το κομμάτι γεννήθηκε από την ιδέα ότι στη Νέα Υόρκη, πολλά παιδιά θα μεγάλωναν χωρίς κήπο, εφόσον μεγάλο μέρος της δουλειάς μου αφορά την κοινότητα σε αστικά περιβάλλοντα».

Αυτή την περίοδο, η εγκατάσταση προβάλλεται στη Χάγη. Έως και τις 15 Αυγούστου θα βρίσκεται στο Museum Rijswijk.

Photos: Secret Garden (2021) | Courtesy Museum Rijswijk| Ian Berry

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα