Η Μαίρη Συναντσάκη εξηγεί με απλά λόγια τι πήγε λάθος με σποτ για το Συνέδριο Υπογονιμότητας - 4moms

Η Μαίρη Συναντσάκη εξηγεί με απλά λόγια τι πήγε λάθος με σποτ για το Συνέδριο Υπογονιμότητας

Μετά το σάλο που -δικαίως- προκλήθηκε από το σποτ για το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο Υπογονιμότητας, το συνέδριο ακυρώθηκε. Οι αντιδράσεις πολλές καθώς στο συνέδριο θα μιλούσαν μόνο άνδρες και το σποτ είναι άκρως σεξιστικό. Η Μαίρη Συνατσάκη, που συχνά μέσα από το Instagram και το YouTube παίρνει θέση για τα θέματα της επικαιρότητας, δημιούργησε τη δική της εκδοχή για το σποτ και εξήγησε με πολύ απλά λόγια τι πήγε τόσο λάθος με αυτό.

Τι πραγματικά ήθελε να πει το βίντεο

Η Μαίρη Συνατσάκη ξεκινά το βίντεό της μιλώντας για την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, τονίζοντας πως «είμαστε μια κοινωνία που δεν αντέχει να μιλάει για το σεξ», ενώ στη συνέχεια σημειώνει πως τα νεαρά κορίτσια εξαιτίας αυτού δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για το σώμα τους.

Σε άλλο στιγμιότυπο του βίντεο, εκείνη σχολιάζει: «Πώς να κάνεις παιδί πριν από τα 40, όταν δεν έχεις αρχικά δουλειά ή έχεις δουλειά και πληρώνεσαι τόσο, που οριακά τα βγάζεις πέρα μόνη σου; Και το κράτος τα τελευταία χρόνια έχει κόψει κάτι λίγα επιδόματα που έδινε για τα παιδιά, γιατί τι είμαστε; Καμία αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα που θα στηρίξει οικονομικά τα παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανεργους γονείς, ανήλικες μητέρες και νέα ζευγάρια;».

Η Μαίρη Συνατσάκη προσθέτει πως τα θέματα υπογονιμότητας είναι 40% γυναικεία υπόθεση, 40% αντρική και 20% άγνωστες αιτίες.

Κλείνοντας το βίντεο, η Μαίρη Συνατσάκη σχολιάζει το γεγονός ότι στο συνέδριο θα μιλούσαν ιερείς, πολιτικοί και αποκλειστικά άνδρες γυναικολόγοι, κι όχι γυναίκες που έχουν βιώσει σε διαφορετικές ηλικίες και για διαφορετικούς λόγους το ζήτημα της υπογονιμότητας.

Το βίντεο
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Synatsaki (@mairiboo)

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα