Αυτές είναι οι εφαρμογές που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία στο κινητό μας

Ζούμε σε μία εποχή που τα social media είναι τελείως μέρος της καθημερινότητάς μας. Instagram, Facebook, TikTok και πολλές ακόμα εφαρμογές είναι αυτές που μπαίνουμε κάθε τόσο ώστε να τσεκάρουμε τις ειδοποιήσεις μας.

Ωστόσο, αυτό που ίσως έχεις παρατηρήσει είναι πως η μπαταρία του κινητού σου τελειώνει γρήγορα και αναγκάζεσαι να φορτίζεις το κινητό σου μία ή δύο φορές την ημέρα.

Οι εφαρμογές που εξαντλούν τη μπαταρία

Οι δύο μεγαλύτεροι ένοχοι για τη μείωση της μπάρας της μπαταρίας είναι το Instagram και το Facebook. Ακολουθεί το TikTok, το Twitter και το Snapchat. Σύμφωνα με το PC Mag, οι παραπάνω εφαρμογές χρησιμοποιούν ταυτόχρονα 11 διαφορετικές λειτουργίες του τηλεφώνου που εκτελούνται στο παρασκήνιο κάθε φορά που η εφαρμογή είναι ανοιχτή.

Πώς να εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Εκτός από τη μείωση της φωτεινότητας, μπορείς να απενεργοποιείς το WiFi αν δεν το χρειάζεσαι. Επιπλέον, η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων από τις αγαπημένες σου εφαρμογές είναι ακόμα ένα κόλπο που θα σου εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σου.

 

Photo by Fausto Sandoval from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα