10 χρήσεις για το βαζάκι από το κερί που μόλις τελείωσε

Είναι κρίμα να πετάξουμε την όμορφη συσκευασία από το τελειωμένο κερί μας στα σκουπίδια και επίσης είναι οικολογικά ασύμφορο. Μπορούμε όμως να επαναχρησιμοποιήσουμε τα βάζα αυτά με έξυπνες ιδέες και λύσεις.

Προτού αρχίσεις να αναζητάς δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιήσεις τα άδεια βάζα των κεριών σου, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις τα υπολείμματα κεριού, καθώς και το φυτίλι και τη βάση του. Μπορείς να το κάνεις είτε λιώνοντας το είτε παγώνοντας το.

Ό,τι και να επιλέξεις, παρακάτω ακολουθούν 10 τρόποι για να τους δώσεις νέα μορφή.

Θήκη για τις οδοντόβουρτσες

Κράτησε μακριά τα μικρόβια με μια fancy, νέα θήκη οδοντόβουρτσας. Τα ψηλά και στενά βάζα κεριών λειτουργούν καλύτερα.

Αποθήκευση κραγιόν

Ξοδεύεις πολύ χρόνο ψάχνοντας τα πορτοφόλια, τα σακίδια και τις τσέπες σου προσπαθώντας να βρεις το κραγιόν ή το lipstick σου; Οχι πια. Αποθήκευσε όλα τα gloss, τα lip liners και τα κραγιόν σου σε ένα βάζο από κερί που έχεις που του έχεις αλλάξει χρήση.

Οργανωτής αξεσουάρ μαλλιών

Αν δεν σου αρέσει να οργανώνεις τα αξεσουάρ μαλλιών σου δίσκους, τότε τα επαναχρησιμοποιούμενα βάζα είναι η ιδανική λύση. Γιατί όπως τα ίδια τα αξεσουάρ, τα βάζα έχουν όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Συμβουλή: Τα βάζα κεριών με τρία φυτίλια λειτουργούν καλύτερα για πιο ογκώδη αντικείμενα, όπως μεγάλα κλιπ και scrunchies, ενώ τα βάζα με ένα φυτίλι είναι ιδανικά για μικρότερα αντικείμενα, όπως τσιμπιδάκια.

Ποτήρια

Δεν είναι μόνο ένα εύκολο hack. καθώς απλώς καθαρίζεις καλά τα βάζα με σαπούνι και νερό, αλλά δίνει επίσης στο ποτό σου επιπλέον προσωπικότητα και γοητεία.

Αποθήκευση προμηθειών γραφείου

Συνδετήρες, λαστιχάκια, στυλό, μαρκαδόροι, ψαλίδι, όλα θα βρίσκονται στο σπίτι σε ένα βάζο κεριού που έχει επανασχεδιαστεί. Συμμάζεψε αμέσως τις στοιβαγμένες προμήθειες γραφείου, χωρίς να απαιτείται επιπλέον προεργασία.

Διαβάστε ακόμα 5 χρήσεις του στο elle.gr

 

Photo by Nati Melnychuk from Unsplash

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα