Τρόποι να κάνεις το παιδί να συμμετάσχει στη γυμναστική σου - 4moms

Τρόποι να κάνεις το παιδί να συμμετάσχει στη γυμναστική σου

Το καλοκαίρι είναι οι στιγμές ανεμελιάς του παιδιού και ειδικά μετά από αυτόν τον χρόνο που περάσαμε όλοι, τη χαλάρωση του καλοκαιριού την έχουμε τόσο ανάγκη.

Ωστόσο, αν δεν έχετε κοντά θάλασσα, τότε είναι πολύ εύκολο το παιδί να περνά πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη, ή έστω με μειωμένη αθλητική δραστηριότητα. Όμως, μπορεί να συμμετάσχει στη δική σου workout routine.

Η διασκέδαση

Εντάξει, προφανώς το νήπιο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία 45λεπτη yoga session, ούτε τον έφηβο τον ενδιαφέρει πως ενδυναμώνει τον πυρήνα σου το pilates. Έτσι, αυτά τα 45 λεπτά κάνε τα όσο πιο fun και διαφορετικά μπορείς. Αρχικά, μπορείς να βρεις χορευτικά workout videos στο YouTube που είναι κατάλληλα και για παιδιά. Μπορείτε να πάτε σε έναν λόφο κοντά στο σπίτι σας και να δοκιμάσετε πεζοπορία, ή τρέξιμο.

Ο προγραμματισμός

Αν γυμνάζεσαι τακτικά, τότε σίγουρα έχεις κάποια ώρα της ημέρας που αφιερώνεις σε αυτό. Προγραμμάτισε και την ημέρα του παιδιού ώστε τη συγκεκριμένη ώρα να είναι ελεύθερο και να μπορεί να αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο. Επίσης σημαντικό είναι να υπάρχει συνέπεια. Μπορείς για παράδειγμα να πεις πως τη Δευτέρα και την Παρασκευή στις 18:00, είναι η ώρα για τη γυμναστική σας και να προγραμματίζετε την ημέρα σας γύρω από αυτό.

Μην το κάνεις υποχρεωτικό

Θα είναι ωραίο να δημιουργήσετε μαζί τη ρουτίνα σας, όμως αν κάθε φορά γκρινιάζει και κάνει τις μισές ασκήσεις, τότε δεν έχει και νόημα. Όταν γνωρίζει πως συγκεκριμένες ώρες μέσα στην εβδομάδα αφιερώνονται σε αυτό, άφησέ το να επιλέξει αν θέλει να συμμετάσχει. Αν χάσει 1 ή 2 φορές, δεν έγινε και τίποτα. Σκοπός είναι να το βλέπει ως διασκέδαση και όχι σαν κάτι υποχρεωτικό.

Να είσαι ευπροσάρμοστη

Όπως σε όλα τα θέματα που αφορούν το παιδί, να είσαι ανοιχτή  για ενδεχόμενες αλλαγές προγράμματος. Ναι, είναι καλό να υπάρχει ένα αυστηρό πρόγραμμα για τη γυμναστική σου, όμως η ζωή με το παιδί είναι απρόβλεπτη και εσύ πρέπει να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες που προκύπτουν.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα