Συμβουλές για τη γρίπη και τα κρυολογήματα από μία παιδίατρο και μητέρα

Η παιδίατρος και μητέρα ενός νηπίου, Mona Amin, μιλά για τα μέτρα προστασίας που θα πάρει εκείνη για τη γρίπη και το κρυολόγημα του γιου της.

Πέρυσι, εξαιτίας των lockdown λόγω της πανδημίας, δεν είχαμε έξαρση σε γρίπη ή άλλες ιώσεις, όμως φέτος αναμένεται πως τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Οι συμβουλές της Moda Amin για την προστασία του παιδιού μας:

Οι κανόνες υγιεινής δεν πρέπει να χαλαρώνουν

Ένα από τα «μαθήματα» που μας άφησε η περσυνή χρονιά είναι οι κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Ενθάρρυνε το παιδί να πλένει τα χέρια του μετά το παιχνίδι, πριν το φαγητό, μετά την τουαλέτα, ή όποτε χρειάζεται. Επιπλέον, εξήγησέ του πως δεν πρέπει να πιάνει το πρόσωπό του πριν πλύνει τα χέρια του.

Εστίασε τα βασικά του ανοσοποιητικού

Πολλοί από εμάς θεωρούμε πως για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας πρέπει να λαμβάνουμε βιταμίνες, όμως στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνουμε δεν κοστίζει τίποτα.

Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, καλός ύπνος και λιγότερο στρες είναι η «φυσική ασπίδα» του οργανισμού μας.

Αν αρρωστήσει πρέπει να μείνει σπίτι

Μία συμβουλή που ακούς συχνά, όμως είναι πολύ σημαντική. Αν το μικρό σου αρρωστήσει είναι καλύτερα να μείνει σπίτι εωσότου είναι τελείως απύρετο.

Ξέρεις ήδη πως τα παιδιά κολλάνε πολύ εύκολα και πολύ συχνά στον παιδικό σταθμό αλλά και το σχολείο. Έτσι, αν το μικρό σου αρρωστήσει κράτησέ το σπίτι ώστε να προφυλάξεις τα υπόλοιπα.

Ο εμβολιασμός

Το εμβόλιο της γρίπης έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται, οπότε μην το αμελήσεις.

 

Photo by Kelly Sikkema from Unsplash

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα