Στη μαμά που κλαίει όταν αφήνει το παιδί στο σχολείο - 4moms

Στη μαμά που κλαίει όταν αφήνει το παιδί στο σχολείο

Ρωτήστε φίλες και γνωστές αν έκλαψαν έξω από το σχολείο τις πρώτες ημέρες που το παιδί πήγε στο σχολείο και θα διαπιστώσετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα σας απαντήσει θετικά!

Οι περισσότερες είχαν υποσχεθεί στον εαυτό τους ότι δεν θα κλάψουν.

Η προετοιμασία γίνεται κάθε χρόνο σαν ιεροτελεστία. Η καινούργια τσάντα, το καινούργιο τσαντάκι για το φαγητό, το ταπεράκι με το σχέδιο που λάτρεψε το παιδί και φυσικά το αξεσουάρ των 2 τελευταίων ετών, η μάσκα.

Και φυσικά όλες οι συζητήσεις που κάνουμε με το παιδί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς που μερικές φορές είναι για να τις ακούμε οι μαμάδες…

Την πρώτη μέρα στον δρόμο για το σχολείο ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Συζητάμε για όλα εκείνα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, τους τρόπους μας, την καλοσύνη και την υπομονή προς όλους και την κοινωνική αποστασιοποίηση που προσπαθούμε να έχουμε λόγω του κορονοϊού.

Φτάνοντας έξω από το σχολείο δεν υπάρχουν οι αγκαλιές όπως παλιά, αλλά ο ενθουσιασμός παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών είναι εμφανής. Μια μεγάλη αγκαλιά και ένα φιλί από την μαμά και τον μπαμπά και έτοιμο να μπεί στην τάξη του.

Αν δε υπάρχει στο βλέμμα του παιδιού μια υποψία μελαγχολίας, ο αποχωρισμός μπορεί να γίνει αβάσταχτος. Για την μαμά…. όχι για το παιδί!

Ναι σχεδόν όλες το έχουμε ζήσει!

Και αν σκεφτείς ότι σχεδόν όλα τα παιδιά θα κλάψουν τις πρώτες ημέρες που θα πάνε στο σχολείο, είναι πολύ οκ να κλάψουν και όλες οι μαμάδες που βλέπουν το πιο αγαπημένο τους πλάσμα πάνω σε αυτή την γη να είναι στεναχωρημένο.

Εάν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο του παιδικού σταθμού και έχετε παρόμοια συναισθήματα κάθε πρωί που αφήνετε τα παιδιά, θα σας πούμε ότι όσο περνάνε οι μέρες γίνεται πιο εύκολο. Επειδή κάνουμε το σωστό. Τα παιδιά μας τα φροντίζουν οι δασκάλες τους.

Καθημερινά αποκτούν δεξιότητες. Παίζουν με φίλους και διασκεδάζουν.

Σας υποσχόμαστε οι αναμνήσεις από τα κλάματα στην πόρτα, απλά δεν υπάρχουν.

Αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο στην φίλη μας Χριστίνα που έκλαψε πολύ την Δευτέρα…

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα