Πώς να έρθεις ξανά κοντά με τον σύντροφό σου μετά τον ερχομό του παιδιού

Το άκουγες αλλά πίστευες πως εσύ θα το κάνεις διαφορετικά. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε για μένα.

Άκουγα για ιστορίες ζευγαριών που είναι τόσο απορροφημένοι από την καθημερινότητα με τα παιδιά που έχουν αφήσει τη μεταξύ τους σχέση «στον πάγο».

Οι μήνες χωρίς σεξ είναι σχεδόν δεδομένοι, το ίδιο και το ότι προτιμάς να κάτσεις για λίγο στον καναπέ με ένα ποτήρι κρασί παρά να βγεις για date night.

Το να μην είστε πλέον το ίδιο κοντά και κάνετε συχνά σεξ δεν είναι το αίτιο αλλά το σύμπτωμα πως η σχέση σας χρειάζεται δουλειά. Ευκολότερο να το λέω παρά να το κάνω, το ξέρω. Όμως, μόνο αν δουλέψεις για τη σχέση σου, αυτή θα βελτιωθεί.

Βρείτε τρόπους να έρθετε ξανά κοντά

Το να λέω να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου, δεν εννοώ μόνο το σεξ. Πάρε λίγο χρόνο από τη μέρα σου να του στείλεις ένα μήνυμα ή να του τηλεφωνήσεις. Το βράδυ που θα βρεθείτε μιλήστε μαζί για την ημέρα σας, φλερτάρετε και βασικά, θυμηθείτε γιατί ήσασταν μαζί εξαρχής. Το πόσο ωραία περνάτε μαζί και πόσο γελάτε.

Πειραματισμός

Οκ, το σέξι αφρόλουτρο που κάνατε μαζί για ώρες προφανώς δεν θα έρθει σύντομα ξανά. Όμως, πειραματιστείτε ώστε να βρείτε νέους τρόπους. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε νέα πράγματα ώστε να δώσει μία πιο…πικάντικη νότα στην καθημερινότητα.

Η σχέση με το σώμα σου

Αν νιώθεις ok, τότε προσπέρασε αυτό το βήμα, όμως αν είσαι όπως εγώ που ακόμα σκέφτομαι πως δεν θα επιστρέψω ποτέ στο σώμα που είχα πριν τις δύο γέννες, τότε σε καταλαβαίνω. Όμως, ο πρώτος κανόνας για να απολαύσουμε το σεξ είναι να νιώθουμε καλά με το σώμα μας. Όντως, το σώμα μου δεν θα επιστρέψει, όμως το φροντίζω ώστε να νιώθω καλά.

Πες αυτό που θέλεις

Μπορεί να νομίζεις πως κάποια πράγματα εννοούνται, όμως θα εκπλαγείς όταν μάθεις πως ο μόνος τρόπος να σιγουρέψεις πως κάποιος «άκουσε» κάτι είναι όταν του το πεις. Έτσι, μη διστάσεις να εκφράσεις όλα όσα νιώθεις/σκέφτεσαι/επιθυμείς. Άλλωστε, ο πυρήνας κάθε καλής σχέσης είναι η ειλικρινής επικοινωνία.

Βρες χρόνο για τη σχέση σου

Ναι, είσαι πολύ εξουθενωμένη για το date night, όμως ένα βράδυ μακριά από την καθημερινότητα ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι. Πηγαίνετε για ένα χαλαρό φαγητό και περάστε χρόνο οι δυο σας.

 

Photo by Adam Winger from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα