Πώς ένα trend στo TikTok βοηθά τους εφήβους να διαβάσουν για το σχολείο

Πολύς λόγος γίνεται για το πώς τα social media αποσπούν την προσοχή των εφήβων.

Όμως, το νέο trend στο TikTok που ονομάζεται Silent Study έρχεται να αποδείξει πως ίσως μπορεί να το βοηθήσει να συγκεντρωθεί περισσότερο καθώς διαβάζει.

Τι είναι το silent study

Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2020. Τότε η τηλεκπαίδευση μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα του παιδιού και με τα lockdowns, είχαν να δουν για μήνες τους φίλους και τους συμμαθητές τους. Φέτος, τα σχολεία έχουν παραμείνει ανοιχτά, ωστόσο η περσινή χρονιά δύσκολα διαγράφεται.

Τον Νοέμβριο του 2021 η Stella Smith δυσκολευόταν πολύ στο να συγκεντρωθεί στο δωμάτιό της να διαβάσει. Τότε, είδε στο TikTok το #silentStudy. Ήταν ένα live stream video που απλά έδειχνε μία έφηβη να διαβάζει στο δωμάτιό της.

Ουσιαστικά το trend αυτό δείχνει κάποιον να διαβάζει και σε παροτρύνει να κάνεις το ίδιο. Η Stella το βρήκε ιδιαίτερα βοηθητικό και όπως δήλωσε, «της θύμισε πώς είναι να διαβάζεις και με άλλα άτομα, κάτι που εν μέσω πανδημίας είχε σχεδόν ξεχάσει».

Η Stella όμως δεν είναι μόνη. Το hashtag έχει πάνω από 14 χιλιάδες views στο TikTok. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία virtual ομάδα μελέτης που παρακινεί τα παιδιά να διαβάσουν τα μαθήματά τους.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα