Για να κάνει το παιδί σου μπάνιο με ασφάλεια

Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα μια φίλη που γέννησε και ήθελα πολύ να δω τη μανούλα αλλά και το νεογέννητο.

Την ώρα που ήμουν εκεί λοιπόν και θυμόμουν όλα τα δικά μου συναισθήματα όταν κρατούσα στα χέρια μου το δικό μου νεογέννητο, εκείνη με πληροφόρησε πως ήρθε η ώρα για το μπάνιο της μικρής της και προσφέρθηκα να τη βοηθήσω μιας που ήμασταν οι δυο μας.

Εκείνες τις πρώτες στιγμές θυμήθηκα και εγώ πόσο σημαντικό είναι να έχεις στο μπάνιο σου όλες τις κατάλληλες συνθήκες για το μπάνιο του νεογέννητου. Να έχεις τα αντικείμενα που θα χρειαστείς κοντά σου και φυσικά, το πιο σημαντικό, να είναι η σωστή θερμοκρασία για το ευαίσθητο δέρμα του.

Εγώ, θυμάμαι, έβαζα τον αγκώνα μου στο νερό και κάθε φορά που έκλεινα τη βρύση ήταν ένα μικρό άγχος, πώς θα ρυθμίσω ξανά την τέλεια θερμοκρασία.

Όταν την είδα πολύ άνετη με το νερό απόρησα, ώσπου κατάλαβα το γιατί. Όπως μου είπε, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της τοποθέτησαν στο ντους το σύστημα Smart Control της GROHE.

Στον θερμοστάτη Smart Control, με το πάτημα ενός κουμπιού έρχεται απευθείας ζεστό νεράκι στη θερμοκρασία που έχεις επιλέξει. Μου είπε μάλιστα, πως είναι τόσο απλό γιατί  κι ο μεγάλος της γιός, που τώρα είναι στα επτά, το χρησιμοποιεί μόνος του όταν κάνω μπάνιο και εκείνη είναι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά.

Ο κύριος λόγος είναι στο κουμπί  SafeStop που έχει το σύστημα και το έχει πάντα ρυθμισμένο στους 38 ºC. Αυτό, εμποδίζει τα παιδιά να ανεβάσουν ανεξέλεγκτα τη θερμοκρασία και η τεχνολογία Cool Touch εξασφαλίζει ότι ολόκληρη η εξωτερική επιφάνεια ποτέ δε θα υπερβεί την προτιμώμενη θερμοκρασία ντους.

Έτσι, ο θερμοστάτης δε θα ζεσταθεί ποτέ αλλά ούτε και η λαβή, κάνοντας το μπάνιο του μωρού αλλά και του μεγαλύτερου παιδιού απόλυτα ασφαλές.

Μέσα σε λίγη ώρα είχαμε κάνει τη μικρή της μπάνιο και μάλιστα, χωρίς να αφήνουμε τη βρύση ανοιχτά ξοδεύοντας νερό απλά και μόνο για να διατηρήσει τη θερμοκρασία. Όχι, είχαμε άνεση χρόνου, ηρεμία και ανοίγαμε το νερό μόνο όταν χρειαζόταν.

Δεν θα το κρύψω, το ζήλεψα αρκετά το σύστημα και τώρα που η δική μου κόρη πλησιάζει τα πέντε, έχω ήδη παραγγείλει το σύστημα της GROHE ώστε όταν ξεκινήσει να κάνει μπάνιο μόνη της να είμαι σίγουρη για την ασφάλειά της.

Και όταν μία μαμά είναι ήσυχη για την ασφάλεια του παιδιού της, αυτό σημαίνει πολλά!

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα