Όσα θες να γνωρίζεις για το μασάζ εγκυμοσύνης

Το μασάζ εγκυμοσύνης είναι κάτι παραπάνω από μία «πολυτέλεια». Είναι κάτι που μπορεί να σε ωφελήσει πολύ – πάντα λαμβάνοντας υπόψη πως γίνεται από εξειδικευμένο άτομο.

Τι είναι το μασάζ εγκυμοσύνης

Με αυτόν τον όρο εννοούμε κάθε μασάζ που γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό. Συνήθως η συνεδρία διαρκεί μία ώρα και γίνεται σε ειδικό κρεβάτι για την κοιλιά της εγκύου.

Το μασάζ αυτό θα σε βοηθήσει κυρίως στο τελευταίο τρίμηνο και συνήθως γίνεται στο πλάι, καθώς είναι μία στάση που νιώθεις πιο άνετα.

Οι experts προσαρμόζουν τις τεχνικές τους με τις αλλαγές που προκαλεί μία εγκυμοσύνη στο σώμα, όπως η αύξηση της ροής αίματος.

Τα οφέλη

Όπως και στο χαλαρωτικό, έτσι και σε αυτό το είδος μασάζ τα οφέλη είναι η χαλάρωση, η βελτίωση του ύπνου και της διάθεσης, η μείωση του στρες αλλά και η ελάττωση των πόνων της μέσης και των ποδιών. Επιπλέον, γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Είναι ασφαλές;

Καθώς οι μαλάξεις στην περιοχή της κοιλιάς αποφεύγονται, το μασάζ εγκυμοσύνης θεωρείται ασφαλές.

Επιπλέον, για να είναι ασφαλές πρέπει να γίνεται από ειδικευμένους massage experts που γνωρίζουν καλά τις αλλαγές στο σώμα μίας εγκύου.

Πότε να το αποφύγεις

Όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και εδώ θα πρέπει να πάρεις πρώτα το ok από τον γιατρό σου.

Συνίσταται να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σε εγκυμοσύνης υψηλού κινδύνου, σε εγκυμοσύνες που οι πιθανότητες αποβολής είναι υψηλές, αλλά κι αν νιώθεις ναυτίες και ζαλάδες.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα