Οι οικογένειες ήρθαν πιο κοντά εξαιτίας της πανδημίας

Η πανδημία είναι ακόμα σε εξέλιξη. Μπορεί να έκλεισε ένας χρόνος από την έναρξη των εμβολιασμών, όμως οι μεταλλάξεις δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε σε μία εποχή που θα έχουμε αφήσει πίσω μας τον κορωνοϊο.

Πολύμηνα lockdowns, μέτρα, μάσκες και αντισηπτικά έχουν διαταράξει πολύ την καθημερινότητα αλλά και την κανονικότητα. Όμως, αν έπρεπε να βρούμε ένα θετικό να αποκομίσουμε, τότε σίγουρα είναι πως περάσαμε πολύ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας.

Περάσαμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας, κάναμε TikTok, παίξαμε επιτραπέζια, συζητήσαμε. Πίστευα πως μόνο εγώ και μερικοί ακόμα φίλοι ένιωθαν πως ήρθαν πιο κοντά με το παιδί και τον σύντροφό τους, όμως μία αμερικάνικη έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Σε δείγμα 2.000 ανθρώπων η OnePoll, για λογαριασμό της εταιρείας Memento, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τον τρόπο που οι οικογένειες επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές του 2021. Εκτός του ότι 2 στους 3 απάντησαν πως νιώθουν πως ήρθαν πιο κοντά με τα παιδιά τους, φαίνεται πως η πανδημία επηρέασε και τον τρόπο επικοινωνίας, καθώς η πλειοψηφία ανέφερε πως παίρνει πιο συχνά τηλέφωνο άλλα μέλη της οικογένειας προκειμένου να δουν τι κάνουν αλλά και να τους πουν πως τους αγαπούν.

Μπορεί η πανδημία να μας κράτησε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα κατά πολλές έννοιες, όμως απέδειξε πόσο σημαντική είναι η επαφή και πόσο πρέπει να εκτιμούμε την οικογένεια αλλά και τους στενούς μας φίλους.

 

Photo by Surface from Unsplash

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα